Επίθεση στα μεταλλεία χρυσού: Συνεχίζονται οι έρευνες

22:04 23/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Περίπου 47 άτομα έχουν προσαχθεί μέχρι σήμερα στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για αστυνομική αυθαιρεσία και βία, κάτι που διαψεύδει η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.Αστυνομία: "Εντός νομιμότητας οι έρευνες"
Στην προσαγωγή ακόμη δύο ατόμων -τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα- στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής, προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου η αστυνομία,
σε μια προσπάθεια να ταυτοποιήσει τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης με τη βοήθεια κλιμακίου της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Μετά τις πρώτες 27 προσαγωγές, άλλα περίπου 20 άτομα έχουν προσαχθεί από την αστυνομία, λαμβάνοντας γενετικό υλικό και αποτυπώματα.

Οι κάτοικοι μιλούν για αστυνομική αυθαιρεσία και βία στα πλαίσια των ερευνών, γεγονός που διαψεύδει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης: "Οι έρευνες και οι προανακριτικές ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης από άγνωστους δράστες σε εταιρεία εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, γίνονται στο πλαίσιο της νομιμότητας, με πιστή εφαρμογή των διατάξεων της ποινικής δικονομίας και με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα".

Οι κάτοικοι της περιοχής το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ιερισσό και πορεία προς τα μεταλλεία χρυσού. Η αστυνομία βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αποτροπή νέων επεισοδίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα