Το 70% των Ελλήνων χρηστών έχει στην κατοχή του παράνομο λογισμικό

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Business Software Alliance (BSA), που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Έρευνας της ΒSA για την Πειρατεία Λογισμικού 2011.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι το 70% των χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ελλάδα παραδέχονται ότι έχουν αποκτήσει πειρατικό λογισμικό. Επίσης, το 38% των χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών, που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι λαμβάνουν πειρατικό

λογισμικό περιστασιακά, πάντα ή τις περισσότερες φορές, ενώ μόνο 32% δήλωσαν σπάνια.

Από αυτά τα στοιχεία το αποτέλεσμα ήταν το ποσοστό της πειρατείας λογισμικού στην Ελλάδα για το 2011 να αγγίξει το 61%,που σημαίνει ότι 2 στα 3 προγράμματα που εγκαταστάθηκαν από χρήστες ήταν χωρίς άδεια. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 2% σε σύγκριση με το 59%, που καταγράφηκε το 2010 και η εμπορική αξία της πειρατείας για το 2011 αντιστοιχεί σε 247 εκατομμύρια ευρώ.

Με το ποσοστό του 61%, η Ελλάδα κατατάσσεται 3η ανάμεσα στις πρώτες πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα μεγαλύτερα ποσοστά πειρατείας, μετά τη Βουλγαρία με 64% και τη Ρουμανία 63%, ενώ ακολουθούν η Λετονία και η Λιθουανία με ποσοστό 54% και οι δύο, και η Πολωνία με 53%. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το ποσοστό πειρατείας για το 2011 κυμαίνεται στο 33%.

«Η πειρατεία λογισμικού είναι ένα μόνιμο πρόβλημα για τη διεθνή οικονομία, την καινοτομία στον τομέα της πληροφορικής και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της BSA Robert Holleyman. «Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κινηθούν προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των νόμων που αφορούν σε θέματα πνευματικών δικαιωμάτων και να εντείνουν τις προσπάθειες επιβολής τους, ώστε να εξασφαλίσουν ότι όσοι χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό υφίστανται όντως τις συνέπειες» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: technewz.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα