Γαλλία: πρωθυπουργός διορίστηκε ο Ζαν-Ζακ Ερό

Τον Ζαν-Ζακ Ερό, πρώην επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Εθνοσυνέλευση, διόρισε ο Φρανσουά Ολάντ στη θέση του πρωθυπουργού της Γαλλίας, ο οποίος μετά από μια σύντομη τελετή μεταβίβασης της εξουσίας από τον προκάτοχο του, Φρανσουά Φιγιόν, ανέλαβε σήμερα το πρωί τα καθήκοντα του.

Οι δύο άνδρες είχαν μια σύντομη συνομιλία η οποία διήρκησε μισή περίπου ώρα, και στη συνέχεια ο Φιγιόν, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγο του αναχώρησε από το πρωθυπουργικό Μέγαρο Ματινιόν.

Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας,

θα ασχοληθεί άμεσα με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, η ανακοίνωση της οποίας αναμένεται εντός της ημέρας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρτίν Ομπρί, επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το όνομα της οποίας θεωρείτο πιθανό για την πρωθυπουργία, δε θα συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συμμετοχή της Μαρτίν Ομπρί στην κυβέρνηση «δεν θα είχε νόημα» από τη στιγμή που δεν διορίσθηκε πρωθυπουργός από τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος προτίμησε αντ' αυτής τον Ζαν-Ζακ Ερό. Επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος από το 2008, η δήμαρχος της Λίλλης (βόρεια Γαλλία) είχε διατελέσει ήδη δεύτερη στην ιεραρχία μιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης, αυτής του Λιονέλ Ζοσπέν (1997-2002).

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα