Την Δευτέρα μετατέθηκε η συνάντηση με την Τρόικα

Τη Δευτέρα τελικά θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για την Κυριακή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους των δανειστών, όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Θα προηγηθεί συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου

στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

Παρόντες στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Βρούτσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Η συνάντηση με την Τρόικα αναβλήθηκε καθώς και οι δύο πλευρές θέλουν περισσότερο χρόνο προκειμένου να καταλήξουν στη μεταξύ τους διαπραγμάτευση. Για τον λόγο αυτό εξάλλου στις 10:30 το πρωί της Κυριακής προγραμματίστηκε νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή και πάλι του οικονομικού επιτελείου.

Παράλληλα το μεσημέρι της Κυριακής, στις 12:00, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να συζητήσουν κατ' ιδίαν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Στο σε 1,5-2 δισ. ευρώ τελικά συμφώνησε η κυβέρνηση για την «τρύπα» του 2014

Μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις και πολύμηνα παζάρια, η ελληνική πλευρά δέχτηκε να ανεβάσει τις προβλέψεις της για την «τρύπα» του 2014, από 500-800 εκατ. ευρώ που υποστήριζε αρχικά, ενώ η Τρόικα υποχώρησε σε πιο «λογικές» απαιτήσεις, «πέφτοντας» από τα 2,9 δισ. σε 1,5-2 δισ. ευρώ.

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα θέσει πλέον την μόνη «κόκκινη γραμμή» που έχει κρατήσει ως τώρα η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως η εξοικονόμηση των 1,3 δισ. μπορεί να επιτευχθεί χωρίς πρόσθετα «οριζόντια» μέτρα, δηλαδή νέους φόρους και μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Για να το επιτύχει, ποντάρει πολλά και στο σχέδιο του Γιάννη Βρούτση κατά της εισφοροαποφυγής, που εκτιμάται πως μπορεί να καλύψει σχεδόν τα 2/3 του «πακέτου», δηλαδή έως και 800 εκατ. ευρώ. Για το λόγο αυτό, ο κ. Στουρνάρας θα έχει την Κυριακή το απόγευμα και ξεχωριστή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα