«Θερμό» κλίμα κατά την αλλαγή ηγεσίας στο Υπ. Δικαιοσύνης

Σε πολύ «θερμό» κλίμα, μεταξύ των κ. κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και Χαράλαμπο Αθανασίου διεξήχθη η τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο απερχόμενος υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης, εμφανώς συγκινημένος, αγκάλιασε θερμά τον νέο υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, χαρακτηρίζοντάς τον «γνώστη του αντικειμένου και υπηρέτη της Δικαιοσύνης».

«Κάποιοι με είχαν οδηγήσει σε κρίση συνείδησης λέγοντας ότι, ο Ρουπακιώτης φταίει για τα πάντα, μου δημιούργησαν

ένα συνειδησιακό πρόβλημα. Κάποιοι είπαν ότι, ο Ρουπακιώτης και ο Μανιτάκης είναι υπουργοί για γέλια και για κλάματα και αναρωτήθηκα, εγώ που δεν μπορώ να σπρώξω ούτε κουβαρίστρα, έριξα το καράβι στη ξέρα; Άρα είχα δύναμη. Kαι σκέφτηκα, έγκριτοι αυτοί που τα λένε, όπως ο καθημερινός κελαηδιστής, έγκριτα και αυτά που λένε, άλλωστε εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ούτε συγκροτήματα συμφερόντων ούτε χαλκεία ψευδολογιών. Το εξομολογήθηκα στον Παναγιώτη τον οδηγό μου, γιατί εγώ κυκλοφορώ μόνος μου στους δρόμους χωρίς αστυνομικούς και μου είπε άστο υπουργέ μου το παίρνω πάνω μου εγώ», τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης.

«Συμμετείχα σε μια κυβέρνηση και με έφλεγε το ενδιαφέρον να υπάρξει αποτέλεσμα, προσπάθησα να υπάρξει αποτέλεσμα. Υπήρξαν και πίκρες και εναντιώσεις τις οποίες βάζω στη γωνία και το μέλλον ελπίζω να τις παραγράψει. Εύχομαι το δείγμα γραφής που υπήρξε από την τρικομματική κυβέρνηση να ενδυναμώσει την κουλτούρα συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων. Άλλωστε όλοι κρίνονται», είπε χαρακτηριστικά ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου είπε:

«Έρχομαι να διαδεχθώ έναν έντιμο εργάτη του δικαίου, που προσέφερε πολλά. Υπάρχουν διαφορές, που δεν είναι βασικές, και θα αμβλυνθούν με τη σύνθεση των απόψεων. Η χώρα μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα. Στο προηγούμενο υπουργείο (Εσωτερικών) καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την τοπική αυτοδιοίκηση, που είναι ο βραχίονας του κράτους δικαίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα