Ξενοδοχείο με δωμάτια στο βυθό της θάλασσας

Στην κατασκευή ενός πρωτοποριακού υποβρύχιου ξενοδοχείου προχωρούν μέσα στα επόμενα χρόνια οι αρχές στις Μαλδίβες.

Το Water Discus Hotel θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα υποβρύχια ξενοδοχεία του κόσμου και θα μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο, το ένα τμήμα του οποίου θα βρίσκεται πάνω από το νερό. Θα στηρίζεται σε πέντε τεράστιες κολώνες, ενώ θα φιλοξενεί τους επισκέπτες του σε 21 κινούμενα δωμάτια με θέα τους κοραλλιογενείς υφάλους της περιοχής!

Το ξενοδοχείο αναμένεται

να ανεγερθεί ανοιχτά του απομακρυσμένου τροπικού νησιού Κουρεντιβάρου, ενώ εκτιμάται ότι θα στοιχίσει 50 εκ. δολάρια, καθώς θα περιλαμβάνει ελικοδρόμιο και πισίνα στη στέγη του.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι πιθανές επιπτώσεις από την κατασκευή του κτηρίου στο περιβάλλον, οι υπεύθυνοι διαβεβαιώνουν ότι η επαφή του κτηρίου με τον πυθμένα θα είναι η ελάχιστη δυνατή, ενώ θα αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό και τυχόν καταστροφές στους κοραλλιογενείς υφάλους.

Επιπλέον, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το ξενοδοχείο... θα βγαίνει στην επιφάνεια. «Απαντλώντας το νερό από τις τεράστιες δεξαμενές του, το αερόστατο θα βγαίνει αυτομάτως στην επιφάνεια, χωρίς να εξαρτάται από το ηλεκτρικό ρεύμα», υποστηρίζουν οι εμπνευστές του έργου.

Πηγή: greenweek.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα