«Αιχμές» Μανιτάκη-Αποφασισμένος ο Μητσοτάκης

«Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, και η κυβέρνηση συνολικότερα, θα πρέπει να διαμηνύσουν στην τρόικα ότι ο στόχος της αναδιοργάνωσης και συρρίκνωσης του Δημοσίου δεν επιτυγχάνεται με ‘’τυφλές’’ απολύσεις ή μετακινήσεις, δίχως κανένα αντικειμενικό κριτήριο και αξιολόγηση», ήταν η σαφέστατη αιχμή του απερχόμενου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη κατά τη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιπρόσθετα,

ο κ. Μανιτάκης συμπλήρωσε πως «πρέπει να δοθεί βάρος στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δημοσίου» καταδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι διαφωνούσε με την επιλογή της κυβέρνησης για απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε το έργο του κ. Μανιτάκη και το χαρακτήρισε «σημαντικό». «Ασθενούν οι δομές και οι διαδικασίες στη Δημόσια Διοίκηση και λιγότερο οι άνθρωποι», σημείωσε ο νέος υπουργός, ενώ δήλωσε πως στόχος του είναι ένα αποτελεσματικό κράτος.

Αναφορικά με τη συνεργασία υπουργών με τους εκπροσώπους της Τρόικα, χαρακτήρισε «άδικο» το γεγονός πως πολλές φορές οι υπουργοί παρουσιάζονται ως διεκπεραιωτές μνημονιακών υποχρεώσεων.

Τέλος, δήλωσε «αποφασισμένος» να πάρει δύσκολες αποφάσεις και τόνισε ότι «αν αυτές εξηγηθούν σωστά θα βρουν τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα