Θα γίνει της…Βουλής για την πολύφερνη δόση

Στα χαρακώματα όλες οι πολιτικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου στη συζήτηση-μάχη του  Προϋπολογισμού σήμερα και αύριο Κυριακή ημέρα ψήφισης ή απόρριψης του, μέσω της ονομαστικής ψηφοφορίας που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυκτα.

Η μη αποσαφήνιση της ημερομηνίας εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ανεβάζει στο κατακόρυφο τους ήδη υψηλούς τόνους και δίνει στην αντιπολίτευση την αφορμή να πολεμήσει μέχρις εσχάτως την πιθανότητα να μην υπερψηφίσουν οι βουλευτές τον Προϋπολογισμό.

Όπως φάνηκε άλλωστε και από την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ

Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος τόνισε (απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης) ότι η κυβέρνηση είπε ψέματα στους βουλευτές της που ψήφισαν το μνημονιακό τέρας, ή στην καλύτερη περίπτωση οι δανειστές την κορόιδεψαν, άρα όλη η συζήτηση περί πολιτικής διαπραγμάτευσης τινάζεται στον αέρα.

Στον αντίποδα η κριτική επικεντρώνεται στη συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit προβλέποντας, μεταξύ, άλλων ότι δεν πρόκειται να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα γιατί η σημερινή κυβέρνηση καταρρέει και δεν έχει άλλο πολιτικό χρόνο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, καταχειροκροτούμενος και από βουλευτές της ΝΔ.

Σε αυτό το μοτίβο θα κινηθεί η πολιτική αντιπαράθεση όλο το Σαββατοκύριακο με την κορύφωση της το βράδυ της Κυριακής όπου θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.

ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες αλλά και ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή θα κάνουν μετωπική επίθεση και δριμεία κριτική πάνω στο γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε ισχυριστεί ότι στις 16 Νοεμβρίου τελειώνουν τα ταμειακά αποθέματα προκειμένου να ψηφιστούν ως κατεπείγοντα τα μέτρα με συνοπτικές διαδικασίες έτσι ώστε να καταδείξουν όπως το ισχυρίζονται ότι αυτό δεν είναι αληθές ενώ η Κυβέρνηση θα κινηθεί στη λογική της αισιοδοξίας για την εκταμίευση της δόσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα