Τέλος δίκης: Ψαλτάκης και Δάντης 1-0 για το «Number One» (video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Επίσημα ανήκει πλέον η «πατρότητα» της σύνθεσης του τραγουδιού «Number One» ,που μας χάρισε την πρωτιά στο διαγωνισμό της Eurovision το 2005 με την επιτυχημένη εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου, στον Μάνο Ψαλτάκη.

Όλοι θυμόμαστε εκείνη την περίοδο τη διαμάχη του Μάνου Ψαλτάκη και του Χρήστου Δάντη που διεκδικούσαν την «κηδεμονία» της σύνθεσης του τραγουδιού.

Η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο

και έντεκα χρόνια μετά η δικαιοσύνη αποφάσισε πως συνθέτης του «Number One» είναι ο Μάνος Ψαλτάκης και επέβαλε χρηματική ποινή στον Χρήστο Δάντη.

Ο κ.Ψαλτάκης δήλωσε πως η κ. Παπαρίζου γνώριζε την αλήθεια σχετικά με την υπόθεση, τόνισε όμως πως ο λόγος της προσφυγής του στη δικαιοσύνη δεν ήταν σε καμία περίπτωση η αποζημίωση που ίσως κέρδιζε. Χαρακτηριστικά είπε στην κάμερα της εκπομπής «Το πρωινό»: «Στον λόγο της τιμής μου στο λέω, από την αρχή το θέμα μου δεν ήταν τα χρήματα. Τον καιρό εκείνο, είχα πάει στο Fever πρώτο τραπέζι για να δω την Έλενα – δεν την ήξερα την κοπέλα. Ξέρεις τι είπε η Έλενα στη γυναίκα μου; Εγώ το λέω τώρα και ας βγει να πει ότι λέω ψέματα. Η Έλενα είχε πει: «Ξέρω την αλήθεια, αλλά δεν μπορώ να επέμβω«».

Το τραγούδι που έχει γραφτεί από την Ναταλία Γερμανού και τον Χρήστο Δάντη, έφτασε από τα χέρια του τραγουδιστή στην ΕΡΤ διότι μόνο έτσι θα αποκτούσε βαρύτητα, όπως ο ίδιος ο κ. Ψαλτάκης είπε. «Φτάσαμε στον Άρειο Πάγο. Παρόλο που δικαιώθηκα στα δικαστήρια, είπα στη δικηγόρο να του δώσει το 50% (των δικαιωμάτων του τραγουδιού) γιατί αυτός το πήγε στην ΕΡΤ το τραγούδι. Αν τους το πήγαινα εγώ, θα το πετούσαν στα σκουπίδια – γιατί τους ξέρω».

Σχετικά με τη δικαίωση του, ο δημιουργός ανέφερε: «Δικάστηκε πρωτόδικα ότι το «My Number One» είναι του Μάνου Ψαλτάκη, πατέρας του τραγουδιού είναι ο Μάνος Ψαλτάκης. 20 χιλιάδες πρόστιμο στον Δάντη να με αποζημιώσει και 1000 ευρώ κάθε φορά που θα λέει ότι το τραγούδι είναι δικό του».

Δείτε το video:

Το άρθρο Τέλος δίκης: Ψαλτάκης και Δάντης 1-0 για το «Number One» (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα