Κάντε τα μαξιλάρια σας «καινούρια» με αυτόν τον εύκολο τρόπο!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μπορεί να αλλάζουμε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες μας μία φορά την εβδομάδα, ωστόσο κάνουμε λάθος αν νομίζουμε πως «καθαρίσαμε»!

Κάτω από τις καθαρές μαξιλαροθήκες, υπάρχουν πολλά μικρόβια στα οποία δε δίνουμε την απαραίτητη σημασία. Το μαξιλάρι μας όσο κι αν φαίνεται καθαρό, «φιλοξενεί» στο εσωτερικό του μικροοργανισμούς και βακτήρια που προέρχονται από το δέρμα μας. Το βράδυ χωρίς να το καταλαβαίνουμε, το σώμα ιδρώνει και όλα τα δερματικά έλαια βρίσκουν καταφύγιο στο μαξιλάρι μας, το οποίο έρχεται σε επαφή με το πρόσωπο μας σε καθημερινή

βάση.

Ένας καλός και ποιοτικός ύπνος λοιπόν, πέρα από τα υπόλοιπα εξασφαλίζεται και με ένα πολύ καλό και καθαρό μαξιλάρι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να πλένονται δύο φορές το χρόνο αλλά να εκτίθενται και στον ήλιο σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Για να πλύνουμε σωστά το μαξιλάρι μας, χρειαζόμαστε πολύ απλά υλικά: Ζεστό νερό, ένα φλυτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίου, ένα φλυτζάνι απορρυπαντικό πιάτων σε σκόνη, λίγη χλωρίνη και μισό φλυτζάνι βόρακα. Ο βόρακας είναι μια φυσική μεταλλική ένωση που συγγενεύει με την μαγειρική σόδα, ιδανικός για την εξουδετέρωση της μυρωδιάς και της μούχλας.

Αφού σιγουρευτούμε κοιτώντας την ετικέτα, πως τα μαξιλάρια μας δεν κινδυνεύουν από τον κάδο του πλυντηρίου, επιλέγουμε την πλύση στους 40 βαθμούς. Σε ένα πλαστικό δοχείο, ανακατεύουμε τα υλικά και το βάζουμε μέσα στο πλυντήριο μαζί με τα μαξιλάρια χωρίς φυσικά τις μαξιλαροθήκες.

Θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο κατάλευκα θα βγουν τα μαξιλάρια σας!

Το άρθρο Κάντε τα μαξιλάρια σας «καινούρια» με αυτόν τον εύκολο τρόπο! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα