Τρίπολη: «Χτύπησαν» οι απατεώνες με τα τηλεφωνήματα τρόμου – «Διαβασμένοι» οι πολίτες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δέκα εννέα υποψιασμένοι και «διαβασμένοι» πολίτες στην Τρίπολη, κατάφεραν να… αποκρούσουν τις επιθέσεις απάτης που εκδηλώθηκαν σε βάρος τους από μέλη συμμορίας που απαιτεί χρηματικά ποσά για να «καλύψει» δήθεν υπαίτιους τροχαίων δυστυχημάτων.

Κι όχι μόνο με την ψυχραιμία τους, κράτησαν στα πορτοφόλια τους 185.000 ευρώ, που επιχειρούσαν οι δράστες της απάτης να τους αρπάξουν, αλλά με το περιεχόμενο των καταθέσεών τους οδήγησαν την Αστυνομία στη σύλληψη

δύο Βουλγάρων, ηλικίας 36 και 47 χρόνων, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα απάτης, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Συνεργοί των συλληφθέντων που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος η και οι ίδιοι, τηλεφωνούσαν από απόκρυψη σε πολίτες και αφού πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένο άτομο, στην συνέχεια δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του δικηγόρου ή του αστυνομικού!

Με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το παιδί τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν χρήματα, πρόσφοροι να «λαδωθούν» και να το αφήσουν ελεύθερο!

Εξακριβώθηκε ότι τα παραπλανητικά μεταμεσονύκτια τηλεφωνήματα, τα πραγματοποιούσαν από τις 4 Οκτωβρίου έως και τις 17 του μηνός.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, σημειώνει η Αστυνομία, είχαν αποπειραθεί να αποσπάσουν συνολικά, το χρηματικό ποσό των 185.000 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα όχημα, με το οποίο επισκέπτονταν σπίτια για να πάρουν τα χρήματα-οικονομίες των υποψήφιων θυμάτων.

Το άρθρο Τρίπολη: «Χτύπησαν» οι απατεώνες με τα τηλεφωνήματα τρόμου – «Διαβασμένοι» οι πολίτες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα