«Πετάνε» τα μαλλιά σας; Βάλτε τα στη θέση τους!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αν κάτι μπορεί να βγάλει μια γυναίκα «εκτός εαυτού», είναι τα μαλλιά που δεν στρώνουν με τίποτα.

Η υγρασία που έρχεται μαζί με τις χαμηλές θερμοκρασίες, είναι η κατεξοχήν εχθρός του τριχωτού της κεφαλής, γι΄αυτό κι εμείς πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας. Ακολουθώντας πολύ απλά βήματα, τα μαλλιά μας θα είναι το χειμώνα πιο «φρόνιμα»από ποτέ!

1) Όχι στο καθημερινό λούσιμο

Όπως κάθε οργανισμός, έτσι και η τρίχα θέλει την ξεκούραση της. Αν η λιπαρότητα απαιτεί καθημερινό πλύσιμο των μαλλιών, χρησιμοποιείστε ξηρό σαμπουάν. Να θυμάστε

όμως, πως αυτά που προστατεύουν τα μαλλιά από το ενοχλητικό φριζάρισμα, είναι τα φυσικά έλαια της τρίχας.

2) Ναι στην ενυδάτωση

Ένας βασικός, αν όχι ο βασικότερος λόγος που πετάνε τα μαλλιά μας, είναι η υγρασία που εισχωρεί στην τρίχα. Τα ξηρά μαλλιά είναι πιο φιλικά στο φριζάρισμα και η μαλακτική κρέμα είναι η καλύτερη λύση. Για πιο σίγουρα αποτελέσματα, μην την ξεβγάζετε εντελώς.

3) Αφήστε την πετσέτα

Αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, η πετσέτα που σκουπίζουμε τα μαλλιά μας μόνο κακό τους κάνει. Το ταμπονάρισμα με ένα βαμβακερό ύφασμα ή ακόμη και χαρτί κουζίνας είναι σωτήρια λύση για το φριζάρισμα.

4) Προσέξτε τι αγοράζετε

Το οινόπνευμα που υπάρχει στα περισσότερα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για τα μαλλιά μας, ευνοεί αυτό που θέλουμε να πολεμήσουμε. Στην επόμενη αγορά σας, εξετάστε τα συστατικά των προϊόντων και προτιμήστε αυτά χωρίς αλκοόλη.

5) Χρησιμοποιείστε λάδι λάμψης

Τα ειδικά λάδια λάμψης, που είναι και πολύ οικονομικά, χρησιμοποιούνται πλέον από τις περισσότερες γυναίκες. Τα ενυδατώνουν, εναντιώνονται στο φριζάρισμα ενώ κάνουν τα μαλλιά μας να λάμπουν και να μυρίζουν υπέροχα.

Κι επειδή οι φυσικοί τρόποι είναι πάντα οι καλύτεροι, φτιάξτε με τα παρακάτω υλικά τη δική σας μάσκα και θα καταλάβετε αμέσως τη διαφορά.

Θα χρειαστείτε ένα αυγό, 2 κ.γ. μαγιονέζα, 1 κ.γ. μέλι. Ανακατέψτε τα υλικά και αν έχετε έλαιο λεβάντας ή βανίλιας προσθέστε το. Όταν το μείγμα γίνει κρεμώδες απλώστε το σε νωπά μαλλιά ξεκινώντας από την κορυφή. Βάλτε ένα σκουφάκι ή μία ζεστή πετσέτα στα μαλλιά σας και σε δέκα λεπτά ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Τα μαλλιά σας θα σας ευχαριστούν.

Το άρθρο «Πετάνε» τα μαλλιά σας; Βάλτε τα στη θέση τους! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
τα μαλλια μου πετανε, μου πετάνε μαλλιά
Τυχαία Θέματα