Τα εκπληκτικά οφέλη όσων ζουν με σκύλο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Εάν έχετε ήδη έναν τετράποδο φίλο, έχετε αρκετούς λόγους να τον ευχαριστήσετε. Αν σκέφτεστε να πάρετε έναν, δείτε τα εκπληκτικά οφέλη που απολαμβάνουν όσοι ζουν με σκύλο.

Γυμνάζεστε περισσότερο

Το να έχετε σκύλο σας αναγκάζει να ασκείστε κάθε μέρα. Όταν βαριέστε να πάτε στο γυμναστήριο, το σκυλί που σας περιμένει να το πάτε βόλτα είναι η λύση.

Λιγότερη ένταση

Μελέτες έχουν δείξει πως τα σκυλιά μειώνουν τα επίπεδα του άγχους. Χαιδεύοντας το σκυλί σας, παίζοντας με το σκυλί

σας, ή απλά μιλώντας του, σας βοηθάει να αποβάλλετε το άγχος.

Βελτιώνει την κοινωνική σας ζωή

Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να σταματήσουν και να μιλήσουν μαζί σας όταν περπατάτε με έναν σκύλο. Πηγαίνοντας στο πάρκο με το σκυλί μπορεί να αποτελέσει αφορμή για γνωριμία με άλλους ζωόφιλους.

Έγκαιρη διάγνωση ασθενειών, όπως ο καρκίνος

Η μοναδική αίσθηση όσφρησης ενός σκύλου μπορεί να σας ειδοποιήσει όταν κάτι δεν πάει καλά. Πολλοί ιδιοκτήτες σκυλιών έχουν αναφέρει ότι το σκυλί τους μύριζε, έγλειφε ή σκούνταγε σημάδια στο δέρμα τους τα οποία αποδείχθηκαν αργότερα καρκινικά.

Τα παιδιά σας θα είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αλλεργίες

Τα παιδιά που μεγαλώνουν με ένα σκυλί είναι λιγότερο πιθανό να έχουν αλλεργίες. Στην πραγματικότητα, ζώντας σε σπίτι με σκυλί μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να μεγαλώσουν έχοντας πιο ισχυρό ανοσοποιητικό.

Η καρδιά σας θα είναι πιο υγιής

Μελέτες έχουν δείξει ότι χάιδεμα ενός σκύλου μειώνει τον καρδιακό ρυθμό του ατόμου. Ως εκ τούτου , οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι πιο πιθανό να έχουν μια υγιή καρδιά.

Καταπολεμά την κατάθλιψη

Τα οφέλη της ιδιοκτησίας σκύλου επεκτείνονται και στον τομέα της ψυχικής υγείας. Οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη.

Τα γηρατειά έρχονται πιο ανώδυνα

Ένας σκύλος στο σπίτι ωφελεί τους ηλικιωμένους ανθρώπους με πολλούς τρόπους. Ασθενείς με Αλτσχάιμερ έχουν λιγότερες «κρίσεις» όταν υπάρχει ένα σκυλί στο σπίτι και όσοι φροντίζουν τους ηλικιωμένους, αναφέρουν ότι αισθάνονται λιγότερο άγχος όταν είναι σπίτι και ένα σκυλί.

Ο κίνδυνος για γενική ασθένεια μειώνεται

Οι ιδιοκτήτες σκύλων αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα υγείας. Τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης σε σύγκριση με όσους δεν έχουν σκυλιά.

Προσφέρουν ασφάλεια

Τα σκυλιά μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό σύστημα ασφαλείας στο σπίτι. Οι μελέτες δείχνουν ότι τα σκυλιά αποτρέπουν γενικά τους διαρρήκτες.

Το άρθρο Τα εκπληκτικά οφέλη όσων ζουν με σκύλο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα