Γιατί ο (καρκινοπαθής) Ρόνι Γουντ δεν ήθελε να κάνει χημειοθεραπείες

07:11 7/8/2017 - Πηγή: Protagon

Μιλά με ειλικρίνεια για τους εθισμούς του – αλκοόλ, κοκαΐνη και ηρωίνη και το τσιγάρο που το έκοψε πριν από μόλις ένα χρόνο, όταν γεννήθηκαν τα δίδυμα κορίτσια του. Και τον καρκίνο που προέκυψε ορμητικά -όχι αναπάντεχα- για να τον κάνει να δει με άλλη ματιά τη ζωή.

Ο κιθαρίστας των Rolling Stones Ρόνι Γουντ έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Event για την περιπέτεια της υγείας του που τον έφερε

πολύ κοντά στο ενδεχόμενο να αποχαιρετήσει τον κόσμο και την διάγνωση που του έδωσε τη δυνατότητα να το παλέψει.

Οχι, δηλαδή, πως δεν το είχε υποψιαστεί και ο ίδιος, μετά από δεκαετίες επικών καταχρήσεων. «Στο πίσω μέρος του μυαλού μου το σκέφτηκα αυτό το πράγμα: Πώς πέρασαν 50 χρόνια καπνίζοντας το ένα τσιγάρο μετά το άλλο και με όλες τις κακές μου συνήθειες χωρίς να συμβεί τίποτα;».

Συνέβη τελικά ένας καρκίνος. Ο Γουντ έμαθε τα νέα μετά από έναν έλεγχο ρουτίνας την άνοιξη. Του τα είχε μεταφέρει ο γιατρός του λίγο πριν φύγει με τους Rolling Stones σε ακόμη μία περιοδεία.

Δεν τον εξέπληξαν ιδιαίτερα, έστω και αν είχε 15 χρόνια να κάνει ακτινογραφία θώρακα. Πιο πολύ τον ανησυχούσε η πιθανότητα να είχε μετάσταση στους λεμφαδένες, οπότε «όλα θα είχαν τελειώσει για μένα».

Πέρασε μια αγωνιώδη εβδομάδα μέχρι να μάθει τα αποτελέσματα, φρόντισε όμως να προετοιμαστεί για τα χειρότερα έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Σάλι Χάμφρεϊς.

Ο Γουντ με τη σύζυγό του σε εκδήλωση στο Λονδίνο το 2013 (EPA/ANDY RAIN)

Πάντως είχε πάρει μια απόφαση: αν ο καρκίνος δεν είχε εξαπλωθεί αρκετά δεν θα έκανε χημειοθεραπείες. Μήπως γιατί δεν θα ήταν αποτελεσματικές; Οχι, εξηγεί με μια αφοπλιστική απάντηση: «Πιο πολύ είναι ότι δεν θέλω να χάσω τα μαλλιά μου».

«Πάλεψα με ένα άγγιγμα από τον καρκίνο του πνεύμονα», είπε στο περιοδικό χωρίς να έχει ξεπεράσει απόλυτα το σοκ γιατί «για μια εβδομάδα όλα κρέμονταν από μια κλωστή. Νόμιζα ότι ήταν η ώρα του αποχαιρετισμού, ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί».

Τελικά οι ειδήσεις ήταν θετικές -όσο θετικές μπορεί να είναι σε μια τέτοια κατάσταση- και οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι θα χρειαζόταν μια επέμβαση. «Ας αρχίσει η μάχη» είπε στον γιατρό πριν από το χειρουργείο που κράτησε πέντε ώρες.

«Τώρα είμαι καλά, αλλά κάνω τσεκ-απ κάθε τρεις μήνες. Το βρήκαν γρήγορα», λέει και παροτρύνει σε τσεκ-απ – αυτά που ίσως αμέλησε ο ίδιος.

Ο Ρόνι «καθάρισε»

Ακόμη και ο ίδιος ο Γουντ δεν περίμενε ότι θα φτάσει ως εδώ στη ζωή του, λέει στο περιοδικό, όπως τα μεταφέρει η Daily Mail, ενώ ξεφυλλίζει ένα βιβλίο με τα έργα του, όσα δημιούργησε τα τελευταία 50 χρόνια.

Χρωστά πολλά για την αλλαγή τη ζωή του στη σύζυγό του, που είναι ηθοποιός και παραγωγός, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες (ο Γουντ έχει άλλα τρία ενήλικα παιδιά).

Είναι «καθαρός» εδώ και οκτώ χρόνια, χάρη στη Σάλι, έχοντας κόψει το ποτό, τα ναρκωτικά και το κάπνισμα – ακόμα και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Πράγμα αξιοπερίεργο για ένα μέλος των Rolling Stones που πάντα συμβόλιζαν την ανήσυχη πλευρά του ροκ, ο Γουντ σήμερα προτιμά να μαγειρεύει, να βλέπει σειρές Netflix, να παίζει με τα μωρά και να αλλάζει τις πάνες τους.

Είναι πράγματι μια μεγάλη διαδρομή, αλλά στα 70 του και ο ίδιος έχει εγκαταλείψει τα (πολλά) χρόνια της έντασης και κοιτά πίσω του με κάποια απορία. Και με πολλά διδάγματα για τον ίδιο και τους άλλους.

The post Γιατί ο (καρκινοπαθής) Ρόνι Γουντ δεν ήθελε να κάνει χημειοθεραπείες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα