Δες με θετική ματιά τη ζωή

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δες 12 τρόπους για να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα:

Αποδέξου αυτά που έχεις

Έρευνες έχουν δείξει πως οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν χαμηλά επίπεδα προσδοκιών και φιλοδοξιών, ενώ οι δυστυχισμένοι δείχνουν να μην παίρνουν ποτέ αυτό που θέλουν.

Σκέψου θετικά

Τα κακά συναισθήματα δημιουργούν ψυχολογική και σωματική δυσφορία.

Ζήσε το σήμερα

Μην κολλάς στο παρελθόν και σε πράγματα που πήγαν στραβά. Μην ονειρεύεσαι ένα τέλειο μέλλον που δεν μπορεί να υπάρξει ή να ανησυχείς για πράγματα που δεν έχουν συμβεί.

Να είσαι πολυάσχολος

Αν

θες να είσαι χαρούμενος προσπάθησε να είσαι εξωστρεφής, κοινωνικός, να δέχεσαι προτάσεις, αλλά και να ενταχθείς σε κάποια ομάδα.

Απόλαυσε αυτό που κάνεις

Χαρούμενοι είναι οι άνθρωποι που κάνουν αυτό που αγαπούν και όχι για τα λεφτά ή τη δόξα.

Επίλεξε τη χαρά

Μη φοβάσαι να πας πίσω και να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου. Σκέψου πως η ζωή σου είναι μια ιστορία την οποία μπορείς να διορθώσεις όσο προχωράς.

Πάψε να ανησυχείς

Σταμάτα να παίρνεις τόσο στα σοβαρά τα πάντα. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι πιστεύουν πως το 90% των ανησυχιών τους ποτέ δε θα βγουν αληθινοί.

Μη συγκρίνεσαι

Η φιλοδοξία είναι υγιής, αλλά ο φθόνος μας κάνει δυστυχισμένους. Η σύγκριση με τους άλλους χρησιμεύει μόνο όταν έχουμε να μάθουμε κάποια πράγματα.

Να είσαι ο εαυτός σου

Αν πάψεις να συγκρίνεσαι με τους άλλους, τότε θα σταματήσει να σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Και θα είσαι ο εαυτός σου.

Σχέσεις

Χαρά και υποστήριξη παίρνουμε από τους άλλους. Έρευνες έχουν δείξει πως οι παντρεμένοι είναι πιο χαρούμενοι από τους εργένηδες.

Οργανώσου

Οι αποφάσεις τις τελευταίας στιγμής έχουν την ομορφιά, αλλά μην το παρακάνεις. Οι χαρούμενοι άνθρωποι σχεδιάζουν και οργανώνουν, έχουν στόχους και σκοπούς.

Έχε ως αξία την ευτυχία

Η ευτυχία μαθαίνεται, αλλά για να φτάσεις εκεί θα πρέπει να είναι ανάλογο το νόημα και ο σκοπός που έχεις για τη ζωή.

Το άρθρο Δες με θετική ματιά τη ζωή εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα