Η «Πριγκίπισσα των Πάγων»- Βρήκαν μούμια, με αναλλοίωτες ακόμα και τις μακριές βλεφαρίδες της! (pics-vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μπροστά σε ένα απίστευτο εύρημα τεράστιας ιστορικής αξίας βρέθηκαν οι επιστήμονες στον Αρκτικό Κύκλο, ενώ οι λεπτομέρειες είναι το λιγότερο εντυπωσιακές.

Μια διατηρημένη μούμια μιας 35χρονης γυναίκας, που ακόμα και οι μακριές της βλεφαρίδες έχουν μείνει αναλλοίωτες, ονομάστηκε από την ομάδα «Πριγκίπισσα των Πάγων».

Η γυναίκα, που έμεινε για αιώνες κάτω από χαλκό και πάγο, ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στο αρχαίο νεκροταφείο Ζελιόνι Γιαρ, κοντά στην πόλη Σαλεκχάρντ της Ρωσίας, σύμφωνα με τους Siberian Times.

Στο

ίδιο σημείο εντοπίστηκαν περίπου 40 σκελετοί ανδρών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κεφάλι της 35χρονης γυναίκας μουμιοποιήθηκε κατά λάθος εξαιτίας ενός μεγάλου χάλκινου σκεύους που είχε τοποθετηθεί στον τάφο της, για να το πάρει μαζί της στον άλλον κόσμο. Το χάλκινο σκεύος μαζί με την γούνα σχημάτισαν ένα είδος κουκουλιού μέσα στο μόνιμα παγωμένο έδαφος, διατηρώντας αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά και ακόμα και την έκφραση της γυναίκας.

Όπως αναφέρουν οι Siberian Times η «Πριγκίπισσα των Πάγων» ήταν μέλος μιας μυστηριώδους φυλής που ζούσε πριν από εννέα περίπου αιώνες στην περιοχή, αλλά προερχόταν από την Περσία. Εκτιμάται πως ήταν αριστοκράτισσα της ελίτ, ενώ στα μαλλιά της βρέθηκαν πολλά στολίδια.

Το άρθρο Η «Πριγκίπισσα των Πάγων»- Βρήκαν μούμια, με αναλλοίωτες ακόμα και τις μακριές βλεφαρίδες της! (pics-vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα