ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνος και αναξιόπιστος ο Σαμαράς

Ως «επικίνδυνο και αναξιόπιστο» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή την απόφαση επιστράτευσης των καθηγητών. Μάλιστα η Κουμουνδούρου επικαλείται απόσπασμα παλαιότερης ομιλίας του κ. Σαμαρά στη Βουλή για το μέτρο της επιστράτευσης. «Όταν αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές αντιδράσεις

με εφαρμογή χουντικών μεθόδων, πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη», είχε πει τότε ο κ. Σαμαράς, υπενθυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σήμερα «δίνει εντολή για να προχωρήσει, προληπτικά μάλιστα, η επιστράτευση στους καθηγητές».

«Εκτός από αναξιόπιστος, ο πρωθυπουργός είναι και επικίνδυνος», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. καθώς «οι εκβιασμοί και οι πρακτικές του ίδιου και της κυβέρνησής του βάλλουν ευθέως κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και της κοινωνίας κρατώντας στην παρούσα φάση σε ομηρία και αγωνία χιλιάδες μαθητές».

«Την ίδια στιγμή ο κ. Σαμαράς σπεύδει να αποσύρει το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, κλείνοντας το μάτι στη Χρυσή Αυγή την οποία, απ’ ό,τι φαίνεται, θεωρεί προνομιακό συνομιλητή, σε αντίθεση με τους καθηγητές στους οποίους αρνείται το διάλογο αντιμετωπίζοντάς τους με τον πιο αυταρχικό τρόπο», σημειώνεται, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τα μέτρα και να ανοίξει διάλογο με τους καθηγητές μετά τις εξετάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα