Στο ΣτΕ θα προσφύγουν πιθανότατα οι εκπαιδευτικοί

Υπεγράφη, όπως ήταν αναμενόμενο, από τον πρωθυπουργό η απόφαση για την πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών και ως εκ τούτου από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 13 Μαΐου θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα φύλλα πορείας προς τους εκπαιδευτικούς.

Είχε προηγηθεί άτυπη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ μέσα στην εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφάσισε να μην κάνει πίσω από την θέση

της για προκήρυξη απεργιών κατά την διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων. Το Δ.Σ της έδωσε παράλληλα ραντεβού στο συλλαλητήριο που συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής στις 6 μμ. στο κέντρο της Αθήνας. Η εκτίμηση του Προεδρείου της ΟΛΜΕ αναφορικά με την «επίταξη» της κυβέρνησης είναι πως ο μεγάλος όγκος των φύλλων πορείας ενδέχεται να μην επιτρέψει την έγκαιρη επίδοσή τους ως εκ τούτου επιμένουν στην απόφασή τους για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Να αναφερθεί ότι τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων Εκπαιδευτικών Αττικής συνεδριάζουν σήμερα (Κυριακή), προκειμένου να συγκροτηθεί απεργιακή επιτροπή, καθώς οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί εμμένουν στην αρχική τους θέση για απεργία εν μέσω πανελλαδικών. Παράλληλα, τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ αναμένεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την επιστράτευση των 86.000 περίπου εκπαιδευτικών. Επίσης, τη Δευτέρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει εκτάκτως για το θέμα των εκπαιδευτικών. Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να προκηρύξουν απεργία την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα