Πολύ κοντά στη Συγγρού ο Καρατζαφέρης

Με την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά από την Κίνα, στα τέλη της εβδομάδας, θα ξεκινήσουν ουσιαστικά και οι διεργασίες στο εσωτερικό της Κεντροδεξιάς, προκειμένου – όπως τονίζουν έμπειρα κομματικά στελέχη – το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, να εκπέμπει όχι μόνο το μήνυμα της ανανέωσης αλλά και να σηματοδοτεί την αμφίπλευρη ιδεολογική και πολιτική διεύρυνση της συντηρητικής παράταξης της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει

κίνηση προς τον χώρο της Δεξιάς και συγκεκριμένα προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη.

Ο κ. Σαμαράς προσανατολίζεται στο να προσκαλέσει τον κ. Καρατζαφέρη στο συνέδριο της ΝΔ, μία κίνηση που θα παραπέμψει προφανώς σε έναν καταρχάς «πολιτικό αρραβώνα», ο οποίος θα εξελιχθεί σε «γάμο» στις επόμενες εκλογές, οποτεδήποτε κι αν αυτές γίνουν.

«Το συνέδριο της ΝΔ δεν μπορεί να είναι ένα εσωστρεφές συνέδριο σαν τα προηγούμενα. Πρέπει να είναι ένα συνέδριο που θα χαράξει προοπτική μίας άλλης πολιτικής προσέγγισης των αναγκών του τόπου. Η «μία από τα ίδια» θα απογοητεύσει το σύνολο του αστικού κόσμου και θα ανοίξει τα πανιά στους έξαλλους και επιπόλαιους».

Το θέμα έχει ενοχλήσει τόσο τον Μάκη Βορίδη, όσο και τον Άδωνι Γεωργιάδη διότι αν επιστρέψει ο Γιώργος Καρατζαφέρης στη Νέα Δημοκρατία κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει ποιος θα είναι ο ρόλος του και κυρίως πόσο κοντά θα είναι στον πρόεδρο κ. Αντώνη Σαμαρά και τους συνεργάτες του.

Εκείνος που αγωνιά πολύ περισσότερο φαίνεται να είναι ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος θα χάσει παραδοσιακά ερείσματα που είχε στη Β' Αθηνών αφού ο κ. Καρατζαφέρης φαίνεται να επηρεάζει πολύ κόσμο ειδικά στη «γειτονιά» του, δηλαδή σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Παλιό Φάληρο και παραλιακή ζώνη.

Ο κ. Καρατζαφέρης έχει προσωπική επαφή με στελέχη των κομματικών οργανώσεων της Ν.Δ. σ' αυτές τις περιοχές.

Η ενέργεια αυτή αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις και στο λεγόμενο «καραμανλικό στρατόπεδο» αφού ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. έχει καταφερθεί επανειλημμένως με απρεπείς εκφράσεις εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.

Βουλευτές που διαφωνούν και με τις απόψεις που αποδίδονται στον κ. Βορίδη ότι «η επιστροφή Καρατζαφέρη ισοδυναμεί με τιμητική αποστρατεία» σχολιάζουν ότι από τότε που διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία, το μόνο που έκανε ο κ. Καρατζαφέρης ήταν να βαθαίνει το χάσμα πολιτικών αντιλήψεων και των αρχών με τον κ. Καραμανλή, ενέργεια που δεν περιποιεί τιμή για τη στάση που θα κρατήσει επιστρέφοντας στο... «μαντρί».

Keywords
Τυχαία Θέματα