Σύντομα αναλήψεις 500 ευρώ την εβδομάδα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Όλα δείχνουν ότι σύντομα ξεκινάει η χαλάρωση των capital controls. Προ δύο εβδομάδων τόνιζε η «Alpha freepress» ότι η υπογραφή της συμφωνίας θα φέρει, εκτός της αύξησης των φόρων και των περικοπών στους μισθούς, και θετικές εξελίξεις. Μία από αυτές είναι η οριακή αύξηση σε 500 ευρώ από 420, που τώρα ισχύει στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ. Ο υπουργός Οικονομικών

Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε την άποψη «οι περιορισμοί των capital controls χαλαρώνουν ήδη και υπάρχει ένας οδικός χάρτης προς την πλήρη απελευθέρωση. Είμαι αισιόδοξος ότι έως το φθινόπωρο θα έχουμε κάποια σημαντική αλλαγή».

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, να πάμε σε συντομότερο χρόνο σε σταδιακή χαλάρωση, ίσως και στα μέσα καλοκαιριού. Οι Τράπεζες έχουν προτείνει στην Τράπεζα της Ελλάδος «να έχει την δυνατότητα ο καταθέτης να προβαίνει σε ανάληψη σωρευτικά του ποσού των 420 ευρώ για δύο εβδομάδες, δηλαδή να μπορεί να σηκώνει 840 ευρώ ή να σηκώνει ολόκληρο το ποσό του μήνα, δηλαδή 1680 ευρώ μία κι έξω!

Έτσι λοιπόν τα νέα σενάρια είναι:

Αύξηση του ορίου αναλήψεων ανά εβδομάδα από 420 σε 500 ευρώ.Ανάληψη 15νθημέρου 420+420= 840 ευρώ.Ανάληψη μηνός ολόκληρου του ποσού δηλαδή 1680 ευρώ.Δεν αποκλείεται να πάμε σε μία ενδιάμεση λύση των 500 ευρώ την εβδομάδα, με δυνατότητα ανάληψης 1000 ευρώ ανά 15νθήμερο.

Πάντως σιγά-σιγά το ποσό θα ανεβαίνει…

Το άρθρο Σύντομα αναλήψεις 500 ευρώ την εβδομάδα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα