Νέα κόντρα ΝΔ–κυβέρνησης: Οι «γαλάζιοι» ζητούν παραίτηση Σπίρτζη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά την παραίτηση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, μετά τη δήλωση του υπουργού πως το τίμημα για του Ελληνικό ήταν μικρό.

«Ένα έργο πνοής για τους πολίτες, για χιλιάδες θέσεις εργασίας, το καθυστερούν με τις ιδεοληψίες τους και την ανικανότητά τους. Αφού ο κ. Σπίρζης δεν μπορεί ας παραιτηθεί. Ή ας τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός» αναφέρει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της και

προσθέτει: «Η κυβέρνηση αυτή Τσίπρα έχει, τσίπα δεν έχει κανείς τους».

Τι είπε ο Σπίρτζης

Ο κ. Σπίρτζης, την Πέμπτη δήλωσε: «Από αυτά που έχω πει στο παρελθόν δεν παίρνω πίσω ούτε μία λέξη. Το Ελληνικό έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά κατά τη γνώμη μου και με άλλες διαδικασίες, όχι με αυτές που έχει επιλέξει το ΤΑΙΠΕΔ», ενώ τόνισε ότι το τίμημα για το Ελληνικό έπρεπε να είναι πολλαπλάσιο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι «έπρεπε τα χρήματα που θα ζητούσαμε για το Ελληνικό, σύμφωνα με την εκτίμηση που είχαμε κάνει, να είναι πολλαπλάσια για να πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους, γιατί αυτά τα χρήματα δεν έρχονται στη χώρα, πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους, έπρεπε ο σχεδιασμός να γίνει από το κράτος και όχι από τον επενδυτή». Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση βρήκε έναν διαγωνισμό ολοκληρωμένο, με συγκεκριμένο τίμημα και συγκεκριμένες προβλέψεις, ενώ συμπλήρωσε ότι «αυτό που έγινε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν να βελτιώσουμε όσο μπορούσαμε τους όρους του διαγωνισμού».

Περιγράφοντας τις βελτιώσεις, ανέφερε πως «κάποια δισ. ευρώ που θα βάρυναν τον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος για βασικές υποδομές, τώρα θα βαρύνουν τον επενδυτή».

Τo τίμημα είναι χαμηλό

Ερωτηθείς εάν το τίμημα των 915 εκατ. ευρώ είναι χαμηλό, ο κ. Σπίρτζης απάντηση ότι «και βέβαια είναι χαμηλό», συμπληρώνοντας ότι το τίμημα έπρεπε να είναι τρία δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα, είπε ότι «υπάρχουν πράγματα που δεν πιστεύουμε, υπάρχουν και πράγματα που πιστεύουμε» και συμπλήρωσε:

«Για αυτά που δεν πιστεύουμε, τα κάνουμε με βαριά καρδιά και προσπαθούμε να βελτιώσουμε συνεχώς τους όρους προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για να γίνει η οριστική αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας. Από εκεί και πέρα αυτό είναι το εθνικό καθήκον που έχουμε, θα έχει και η χώρα το δικαίωμα να ασκήσει τις πολιτικές που η κυβέρνηση που θα υπάρχει τότε, θα μπορεί να ασκήσει. Για να γίνει αυτό πρέπει να ολοκληρώσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους».

Το άρθρο Νέα κόντρα ΝΔ–κυβέρνησης: Οι «γαλάζιοι» ζητούν παραίτηση Σπίρτζη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα