Σύλληψη στην Γλυφάδα 26χρονου που παραλάμβανε χάπια «Έκσταση» (pics)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Πέτρου Καρσιώτη

Τριακόσια δισκία του ναρκωτικού έκσταση κατάσχεσαν στην κατοχή 26χρονου στη Γλυφάδα, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Τα 131 από αυτά τα παρέλαβε ο 26χρονος έξω από το σπίτι του σε ταχυδρομικό δέμα από την Ολλανδία οπότε και συνελήφθη. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του οι αστυνομικοί της Δίωξης

κατάσχεσαν άλλα 169 χάπια.

Από την αστυνομική έρευνα, η οποία και οδήγησε τους αστυνομικούς στο σπίτι του 26χρονου, διαπιστώθηκε ότι αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος μεταφοράς και διαμετακόμισης ναρκωτικών μέσω της χώρας μας. Υπενθυμίζεται ότι ο ναρκωτικό Έκσταση είναι η χημική ουσία MDMA (3-4 methylenedioxymethamhetamine) η οποία έχει παρόμοια σύνθεση όπως οι αμφεταμίνες.

Οι δράσεις του στον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι βασικά δύο κατηγοριών. Επιδρά στον ψυχισμό και προκαλεί ψευδαισθήσεις. Ταυτόχρονα ερεθίζει τον εγκέφαλο και διεγείρει έντονα πολλές εγκεφαλικές λειτουργίες με αποτέλεσμα να προκαλεί βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Προκαλεί μακροχρόνιες βλάβες σε ζωτικά σημεία του εγκεφάλου και επηρεάζει τη σκέψη, τη μνήμη, την ευχαρίστηση.Επηρεάζει ακόμη όλο τον οργανισμό και μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο λόγω κακοήθους υπερθερμίας.Η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς η χρήση του ναρκωτικού αυτού μεταξύ των νέων έχει αυξηθεί δραματικά.

Το κόστος του συνήθως είναι χαμηλό. Οι νέοι ελκύονται από αυτό επειδή αρχικά αυξάνει το επίπεδο ενεργητικότητας του χρήστη και στη συνέχεια με ένα μηχανισμό δημιουργίας ψευδαισθήσεων τον κάνει να νιώθει ένα τεχνητό αίσθημα ευφορίας. Όμως σύγχρονες επιστημονικές έρευνες, δείχνουν ότι καίρια σημεία του εγκεφάλου παθαίνουν βλάβες από το ναρκωτικό αυτό.

Επίσης σε ψηλές δόσεις προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος με αποτέλεσμα την κακοήθη υπερθερμία και το θάνατο. Ο θάνατος που επέρχεται είναι αποτέλεσμα σοβαρών διαταραχών που προκαλούνται στους μυς, στους νεφρούς, στο καρδιακό και αγγειακό σύστημα.

Αρχικά το χάπι Έκσταση χρησιμοποιούταν, από έφηβους και νεαρούς ενήλικες, σε ολονύκτια χορευτικά πάρτι είτε σε κλαμπ είτε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (rave and trance events). Γι’ αυτό το λόγο και πολλές φορές διεθνώς το Έκσταση και άλλα ανάλογα ναρκωτικά (Rohypnol, GHB, Ketamine) αποκαλούνται «clubdrugs«.

Οι σοβαρές διαταραχές που προκαλεί το Έκσταση είναι παρόμοιες με αυτές που προκαλεί η κοκαίνη και οι αμφεταμίνες.

Οι ψυχολογικές διαταραχές είναι οι ακόλουθες:

• Σύγχυση

• Κατάθλιψη

• Προβλήματα ύπνου

• Έντονο άγχος και ανησυχίες

• Παράνοια

Τα σωματικά προβλήματα που προκαλούνται είναι:

• Αύξηση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης

• Προβλήματα της όρασης (συσκότιση, θόλωμα)

• Τάση για λιποθυμία και αδυναμία

• Ένταση στους μυς

• Ρίγος και ιδρώτες

Δείτε φωτογραφίες από τα χάπια «Έκσταση»

Το άρθρο Σύλληψη στην Γλυφάδα 26χρονου που παραλάμβανε χάπια «Έκσταση» (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα