Μια ώρα πίσω τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής-Δείτε γιατί συμβαίνει αυτό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τα ξημερώματα της Κυριακής αλλάζει η ώρα. Συγκεκριμένα στις 04:00 οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν πίσω και να δείξουν 03:00. Η νέα ώρα θα ισχύσει μέχρι και την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2017.

Σημειώνεται ότι η ώρα αλλάζει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη και την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.

Βασικός στόχος αυτής της αλλαγής είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς με αυτή την αλλαγή αξιοποιούμε στο μέγιστο το φως της ημέρας.

Η πρώτη φορά που «έπεσε» η ιδέα για την αλλαγή της ώρας ήταν όταν ο Βενιαμίν Φραγκλίνος το 1784 σε επιστολή του που δημοσιεύθηκε σε γαλλική εφημερίδα, προτείνει οι άνθρωποι να ξυπνούν μια ώρα νωρίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να πηγαίνουν στις εργασίες τους, με βασικό στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Πρώτη φορά που αλλάζει ώρα είναι στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ώστε να εξοικονομηθούν ενεργειακοί πόροι αλλά και για να υπάρξει συντονισμός των πολεμικών επιχειρήσεων. Μετά εγκαταλείπεται και επανέρχεται ξανά κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην Ελλάδα η αλλαγή ώρας καθιερώθηκε το 1973 λόγω της Πετρελαϊκής και Ενεργειακής Κρίσης που είχε πλήξει όλο τον πλανήτη, με αποτέλεσμα την κοινή απόφαση των ευρωπαϊκών χωρών για την αλλαγή της ώρας κατά του θερινούς και χειμερινούς μήνες.

Από τότε και για μια εικοσαετία ίσχυε η αλλαγή ώρας για τις χώρες της Ευρώπης αλλά σε διαφορετικούς μήνες.

Το άρθρο Μια ώρα πίσω τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής-Δείτε γιατί συμβαίνει αυτό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα