Στον αέρα παραμένει η μεταφορά των μαθητών

Σε αδιέξοδο καταλήγουν οι προσπάθειες στο θέμα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία. Περίπου 15 χιλιάδες μαθητές στην Αττική παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις, που ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχουν επιφέρει την πολυπόθητη λύση. Από τη μία, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταβάλει τα χρήματα στην Περιφέρεια Αττικής, που με τη

σειρά της δεν έχει να καταβάλει τα χρήματα στου ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι αρνούνται να εκτελέσουν δρομολόγια αν δεν τους δοθούν τα χρωστούμενα.  

Με αφορμή ανακοίνωση συλλόγου γονέων για τα προβλήματα που παρατηρούνται στην μεταφορά των μαθητών, η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει πως:

«Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά των μαθητών, οφείλεται αποκλειστικά στην Κυβέρνηση που δεν προχωρά στην πληρωμή των παλαιών οφειλών προς τους μεταφορείς για το προηγούμενο σχολικό έτος. Το Κράτος χρωστά στην Περιφέρεια Αττικής περίπου 18 εκατ. ευρώ. Παρόλα αυτά, η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, αποφάσισε να διαθέσει επιπλέον 3 εκατ. ευρώ, αποκλειστικά από δικούς της πόρους. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει σταματήσει τη διαδικασία ενταλματοποίησης των σχετικών δαπανών. Η Περιφέρεια Αττικής, χωρίς την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου, δεν μπορεί να πληρώσει καμία δαπάνη».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Επειδή η γενίκευση και η ρίψη ευθυνών επί δικαίων και αδίκων είναι κακός σύμβουλος, προτείνω στους δικαίως αγανακτισμένους γονείς να πάνε να διαμαρτυρηθούν στο Υπουργείο Οικονομικών κι εγώ θα είμαι εκεί για να συμπαρασταθώ στο δίκαιο αίτημά τους. Το Υπουργείο, ανεπίσημα τουλάχιστον, έχει κηρύξει στάση πληρωμών για τις μεταφορές μαθητών. Ας μην ενοχοποιούν λοιπόν και την Περιφέρεια Αττικής, τον μοναδικό σύμμαχο που έχουν μέχρι σήμερα στο μοναχικό και δύσκολο δρόμο, απέναντι σε αυτό το τέρας της κρατικής γραφειοκρατίας, του παραλογισμού και της μετάθεσης ευθυνών».

Ένωση Τουριστικών Λεωφορείων: Δεν έχουμε να βάλουμε πετρέλαιο

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Λεωφορείων Ελλάδος Αλέξανδρος Γασπαράτος είπε ότι είναι ένα χρόνο απλήρωτοι, δεν έχουν πια πετρέλαιο και ότι στο κόστος μεταφοράς περιλαμβάνεται η αμοιβή του συνοδού.

Το μέλος του ΔΣ του ΚΤΕΛ Αττικής Νίκος Κουτσόγιωργας έκανε λόγο για γραφειοκρατικό θέμα λέγοντας ότι το κράτος και με την προσπάθεια του κ. Σγουρού έδωσε ένα ποσό το οποίο όμως σήμερα λιμνάζει λόγω γραφειοκρατίας, καθώς δίνουν άλλη ερμηνεία στο νόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα