Στην Ινδία βρίσκονται οι 13 από τις πιο βρώμικες ατμοσφαιρικά πόλεις του πλανήτη

Τεράστιο πρόβλημα αρχίζει να γίνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς ο αέρας που αναπνέουν οι περισσότεροι κάτοικοι πόλεων στον πλανήτη και δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ και η ποιότητά του επιδεινώνεται, αποκαλύπτει σε έκθεσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το CNN , η πόλη με τον πιο βρώμικο αέρα παγκοσμίως είναι το Νέο Δελχί στην Ινδία,

με 153 μικρογραμμάρια ενώ με 149 ακολουθεί η πόλη Πάτνα που βρίσκεται και επίσης στην Ινδία.

Αυτές οι μονάδες είναι έξι φορές υψηλότερες από το όριο «ασφαλείας» που έχει ορίσει η ΠΟΥ. Τα επίπεδα ασφαλείας του ΠΟΥ βασίζονται στις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων - εισπνεύσιμων, με διάμετρο μικρότερη από 10 μικρόμετρα (PM10) και αναπνεύσιμων με διάμετρο μικρότερη από 2,5 μικρόμετρα (PM2.5).

Σε νέα έκθεσή του παρατίθενται τα στοιχεία που καλύπτουν 1.600 πόλεις,500 περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη βάση δεδομένων, σε 91 χώρες.

Από τις 20 πιο βρώμικες πόλεις, οι 13 βρίσκονται στην Ινδία. Η πρωτεύουσα βρίσκεται στην κορυφή αυτής της άσχημης παγκόσμιας κατάταξης με ετήσιο μέσο όρο τα 153 μικρογραμμάρια PM2.5.

Οι πόλεις με το χαμηλότερο επίπεδο ρύπανσης είναι βρίσκονται στον Καναδά, στις Η.Π.Α, στην Φιλανδία, στην Ισλανδία και τη Σουηδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα