Δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Την δέσμευσή του πως αν παραμείνει στην εξουσία θα προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος για την παραμονή ή την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον. Παράλληλα κάλεσε τους ψηφοφόρους του να μην παρασυρθούν και στηρίξουν το ξενοφοβικό και ευρωσκεπτικιστικό UKIP του Ντάιζελ Φάρατζ που υποστηρίζει πως «είμαστε όλοι καταδικασμένοι».

Η δήλωση του Κάμερον έγινε στο BBC

με τον βρετανό πρωθυπουργό να τονίζει πως μπορεί να διαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες τις μεταρρυθμίσεις που επιθυμούν οι Βρετανοί. Αν τα αιτήματα δεν ικανοποιηθούν δεν απέκλεισε την έξοδο από την ΕΕ. Όταν ρωτήθηκε αν το δημοψήφισμα αποτελεί δέσμευση ο Κάμερον απάντησε: «Σίγουρα. Θα διεξάγουμε αυτό το δημοψήφισμα μέχρι το τέλος του 2017.

θα είναι ένα δημοψήφισμα στη βάση του εντός-εκτός (ΕΕ). Θέλουμε να παραμείνουμε σε μια αναμορφωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση ή θέλουμε να φύγουμε; Και έχω ξεκαθαρίσει ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των επόμενων γενικών εκλογών -και φυσικά θέλω την πλειοψηφία και ελπίζω και πιστεύω ότι μπορώ να την κερδίσω- οι πολίτες δεν πρέπει να αμφιβάλλουν ότι δεν θα γίνω πρωθυπουργός εάν δεν διασφαλίσω ότι μπορούμε να κάνουμε αυτό το δημοψήφισμα» κατέληξε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Keywords
Τυχαία Θέματα