Στα «κάγκελα» για τον ΟΛΠ - «Θερμό» καλοκαίρι στο λιμάνι;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ: Δώρα Βογιατζάκη

Έξι μνηστήρες-επενδυτικά σχήματα διεκδικούν το 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, αλλά ο επικείμενος γάμος , που σχεδιάζει το ΤΑΙΠΕΔ, δεν προχωρεί με τη συγκατάθεση όλων των «συγγενών», πλην της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε η πληθώρα των συμμετοχών έκαμψε τις αντιδράσεις, καθώς πολλοί έλεγαν, αρχικά, ότι το σύνολο του λιμανιού θα «χαριστεί» στην κινεζική COSCO. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου οι υποψήφιοι δήμαρχοι παίρνουν θέση για το θέμα με τους περισσότερους διεκδικητές του

Δήμου, τον έναν μετά τον άλλο, να λένε «‘Όχι» στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού. Μιχαλολιάκος, Δρίτσας και Μώραλης ζητούν να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο το πρώτο λιμάνι. Γύρω από τους εργαζόμενους, που έχουν καταγγείλει τη διαδικασία, έχουν συσπειρωθεί και δεκάδες φορείς της πόλης. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και ο Δικηγορικός Σύλλογος από κοινού με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) έχουν καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ κατά της ιδιωτικοποίησης, μιλώντας για «ψιλά» γράμματα και αδιαφανείς όρους στον δημόσιο διεθνή διαγωνισμό. Πρώτος, πάντως, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ανωμερίτης, είχε εκφράσει την ευθεία αντίθεσή του στην πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών. Η κόντρα του με τον αείμνηστο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιο Σταυρίδη, είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, όταν το Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας ακόμα σχεδίαζε τον τρόπο προσέλκυσης επενδύσεων, ενώ η απουσία του κ. Ανωμερίτη από σημαντικές εκδηλώσεις που αφορούσαν στο λιμάνι (όπως για παράδειγμα τα εγκαίνια της συνεργασίας COSCO – Huawei, παρουσία του πρωθυπουργού) λέει πολλά… Και το επίσημο ΠΑΣΟΚ έχει εκφράσει εδώ και καιρό τις ενστάσεις του για τη διαδικασία που έχει επιλεγεί… διαφωνώντας ουσιαστικά και ανοιχτά με τη συγκυβερνώσα Ν.Δ. Το θέμα ήρθε και θα επανέλθει και αναλόγως των εξελίξεων αναμένεται ιδιαιτέρως «θερμό» το καλοκαίρι στο λιμάνι.

Άμα, το ‘χεις…

Το σακίδιο, το σκεπτόμενο ύφος, οι κοφτές ερωτήσεις, το σημειωματάριο και οι «μεταφυσικές» απορίες του Σταύρου Θεοδωράκη έδωσαν την καλύτερη πάσα για σάτιρα στον γνωστό πλακατζή Γιώργο Μητσικώστα για να κάνει νέο σουξέ, στην τηλεοπτική εκπομπή μιμήσεων που έχει στο Εtv, με «πρωταγωνιστή» τον επικεφαλής του Ποταμιού. Και πάνω σ’ αυτό το σουξέ, πάνω στη σάτιρα του ίδιου του εαυτού του, «πάτησε» ο Σταύρος Θεοδωράκης. Εμφανίστηκε δίπλα-δίπλα, στηn εκπομπή της Πέμπτης, συζητώντας με την «καρικατούρα» του (δηλαδή τον Μητσικώστα που τον μιμούταν). Γνωρίζει πάρα πολύ καλά το αξίωμα της διαφήμισης που λέει ότι δεν έχει σημασία τί λένε για σένα, καλό ή κακό, αρκεί να λένε σωστά το όνομά σου.

Άμα δεν το ‘χεις…

Στο επικοινωνιακό έχει, όμως, ένα θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ αφού, μάλλον, διγλωσσία προκύπτει από τον δημόσιο λόγο των στελεχών του. Μοίρασε «εγκεφαλικά» ο καρδιολόγος. Δεν πρόλαβε να κάτσει ο κουρνιαχτός από τις αποπομπές υποψηφίων από τη Θράκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθε και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Ο γιατρός, βουλευτής Ηρακλείου, πρώην ΠΑΣΟΚ, με πέρασμα από τη ΔΗΜΑΡ και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε στη Βουλή στην ψηφοφορία για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ανακοινώνοντας ότι διατηρεί αμφιβολίες για τα στοιχεία που παραπέμπουν στη δικαιοσύνη κάποιους από τους χρυσαυγίτες βουλευτές. Την ίδια ημέρα, πάντως , η υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου και το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν με ανακοινώσεις τους τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε λαϊκή αγορά του Κολωνού, όπου μοίραζαν προεκλογικά φυλλάδια της κυρίας Δούρου.

Ο «Ράμπο» είπε… «άντε γεια»

Και να θες δεν μπορείς… να αφήσεις ασχολίαστη τη μάχη των δημοτικών εκλογών στον Πειραιά με τόσα που γίνονται και λέγονται. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος μετράει πια αρκετές απώλειες από τον συνδυασμό του με τελευταία και ηχηρότατη αυτή του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και επί σειρά ετών δημοτικού συμβούλου -με πρωτιές- Τάσου Μητρόπουλου. Με μία λιτή ανακοίνωση η οποία, ωστόσο, έσταζε φαρμάκι σχολίασε την αποχώρηση Μητρόπουλου. Μας παρακαλούσε να τον συμπεριλάβουμε στο ψηφοδέλτιο και τώρα έφυγε, λέει, ούτε λίγο ούτε πολύ η ανακοίνωση του συνδυασμού Μιχαλολιάκου. Όχι απλά κομματικό αλλά… παλαιοκομματικό δήμαρχο τον χαρακτήρισε ο Γιάννης Μώραλης, λέγοντας ότι παρέλαβε την πόλη υπό το μηδέν, έκανε κάποιες αυτονόητες ενέργειες και τώρα πανηγυρίζει που ο Πειραιάς μοιάζει απλώς με μια επαρχιακή κωμόπολη.

Η «ρεζέρβα» της Χρυσής Αυγής

Με τις δικαστικές εξελίξεις να «τρέχουν» στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, τις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της να πέφτουν βροχή και το ενδεχόμενο να κριθούν προφυλακιστέα και άλλα στελέχη του κόμματος, πριν τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, η Χρυσή Αυγή κατέθεσε δύο αιτήσεις στον Άρειο Πάγο για συμμετοχή στις ευρωεκλογές. Εκ μέρους του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή υπογράφει την αίτηση ο προφυλακισμένος αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος και για τη «ρεζέρβα», την Εθνική Αυγή, την αίτηση υπογράφει ως επικεφαλής ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας, πολιτευτής του κόμματος. Μέχρι τις 29 Απριλίου είχαν καταθέσει αιτήσεις για συμμετοχή στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου δεκαπέντε κόμματα, ανάμεσά τους το ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο ΛΑ.ΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ. Για την ιστορία, πάντως, ο πρώτος που κατέθεσε τη δική του αίτηση ήταν ο Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων. Η τελική ανακήρυξη των συνδυασμών που θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές αναμένεται να γίνει στις 11 Μαΐου.

Keywords
ολπ, καλοκαιρι, ολπ, χρυση αυγη, περιφέρεια αττικής, νίκος μιχαλολιάκος, πειραιας, μιχαλολιάκος, ελλαδα, ομυλε, ΠΑΣΟΚ, huawei, συριζα, δημαρ, βουλη, ψηφοφορία, θες, συμμετοχή, μαΐου, ΚΚΕ, καρατζαφερης, αντ, παραιτηση λεβεντη, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, βασιλικος γαμος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, σταυρος δημας, η ημέρα της γης, σταυροι, αμα, μιχαλολιάκος, ρενα δουρου, δουρου, νίκος μιχαλολιάκος, κομματα, βουλευτες, περιφέρεια αττικής, αντ, το θεμα, αιτηση, αυγη, γαμος, δωρα, εθνικη, θεμα, θρακη, κοντρα, huawei, αγορα, αιτησεις, αμφιβολιες, απλα, αφορμη, βροχη, γινει, γινονται, δημοσιο, διγλωσσια, δικη, δριτσας, επαγγελματικο επιμελητηριο, ετων, εφυγε, ιδια, υποθεση, υφος, θεοδωρακης, θες, ιστορικο, κωμοπολη, λεβεντης, λογο, μαΐου, μηδεν, ονομα, ουσιαστικα, σατιρα, σειρα, συμμετοχή, σχηματα, φυλλαδια, χρυση, ψηφοφορία, ευθεια, ερωτησεις, για σενα, κοφτες, μοιαζει, πωληση
Τυχαία Θέματα