Σνόουντεν: «Οι χρήστες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση»

Δημόσια παρέμβαση έκανε ο πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), Έντουαρντ Σνόουντεν, μιλώντας στο συνέδριο για τις νέες τεχνολογίες SXSW, που πραγματοποιήθηκε στο Τέξας.

Όπως σημείωσε μιλώντας μέσω Skype, θα πρέπει να «διορθωθεί» η παρακολούθηση των πολιτών από την αμερικανική κυβέρνηση. «Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην αίθουσα αυτή στο Τέξας, είναι εκείνοι που θα το διορθώσουν», σχολίασε

σημειώνοντας ότι μπορεί η NSA να βάζει φωτιά στο μέλλον του Διαδικτύου, αλλά ο κόσμος μπορεί να τη σβήσει.

Σημείωσε επίσης για τους χρήστες του Διαδικτύου ότι πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να χρησιμοποιούν τα κατάλληλα εργαλεία για να διασφαλίσουν τις πληροφορίες τους από αδιάκριτα βλέμματα, ενώ συμπλήρωσε ότι οι επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας έβλαψαν την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση έχει την ικανότητα να στερήσει δικαιώματα στους χρήστες του Διαδικτύου, τονίζοντας ότι μπορεί ακόμα και να φυλακιστεί κάποιος. Επιπλέον, δήλωσε πως οι επικεφαλής των ερευνών που διενεργούνται από τις αμερικανικές αρχές για την υπόθεσή του, ακόμα «δεν έχουν ιδέα ποια έγγραφα στάλθηκαν στους δημοσιογράφους και αυτό συμβαίνει γιατί ήταν κρυπτογραφημένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα