Δένδιας: Οι συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατίας να προχωρήσουν σε αγωγές

Να προχωρήσουν σε αγωγές συμβούλευσε τους συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατίας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασία το Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με αφορμή το βιβλίο του καταδικασθέντος τρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα.
Μιλώντας ο κ. Δένδιας στον Βήμα fm, είπε ότι η ιδέα της έκδοσης του βιβλίου του καταδικασμένου για την τρομοκρατική οργάνωση «17Νοέμβρη» δεν του αρέσει καθόλου.

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ένας ψυχρός δολοφόνος. Το να απευθύνεται με όποιο τρόπο προς την κοινωνία, είναι δικό του θέμα. Το να ενθαρρύνεται, όμως, δεν θα το ήθελα. Θα

έβρισκα πολύ ενδιαφέρουσα μια αστική αγωγή των συγγενών των θυμάτων του», ανέφερε.

Όσον αφορά στη Χρυσή Αυγή, τόνισε ότι δεν έχει καμία βεντέτα και τάχθηκε υπέρ του να μην τεθεί εκτός νόμου η οργάνωση, δεδομένου ότι, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα.

«Η ευθύνη είναι καθαρά των δικαστικών και όχι των διωκτικών αρχών. Είναι θέμα της δικαστικής εξουσίας να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή και κανενός άλλου, διότι επιπλέον δεν υπάρχει πρόβλεψη στο Σύνταγμα. Και είμαι εναντίον του να αποφύγουμε το θεσμικό πλαίσιο», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα