Σκληρή κριτική από ΝΔ για τις κινήσεις Τσίπρα στη διαπραγμάτευση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Διπλή ρητορική χρησιμοποιεί σε εξωτερικό και εσωτερικό ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τη ΝΔ. Με τον χαρακτηρισμό «ανήθικος», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζει στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του να αποσαφηνίσει γιατί στη χώρα κάνει λόγο για 13η σύνταξη ενώ στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μιλάει σε εφάπαξ ενίσχυση.

Μετά το «ναι»

για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά σε αντίθεση με το «παρών» για την παροχή στους χαμηλοσυνταξιούχουν, στο Μοσχάτο εμφανίζονται διατεθειμένοι να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις για το «νέο διαφαινόμενο αδιέξοδο με τις μακρόσυρτες διαπραγματεύσεις».

«Μονόδρομος οι εκλογές»

Το επιτελείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι πεπεισμένο ότι οι εξελίξεις καθιστούν μονόδρομο την προσφυγή στις κάλπες για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να διασώσει όσο πολιτικό κεφάλαιο του απομένει με μία ηρωική έξοδο κατά την οποία θα συγκρουστεί με τους δανειστές. Αλλά ακόμα και αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν σκέφτεται τις εκλογές θα αναγκαστεί καταφύγει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών εξαιτίας των πιέσεων και των σκληρών απαιτήσεων των θεσμών.

Στη Νέα Δημοκρατία μιλούν για το «παραλόγο» των αιτημάτων των δανειστών προκειμένου να αντικρούσουν την κυβερνητική κριτική για σύμπλευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ΔΝΤ. Στο Μοσχάτο υπενθυμίζουν το εναλλακτικό πρόγραμμα που αντιπροτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση με βαθιές μεταρρυθμίσεις «ακόμα και πέραν αυτών που ζητούν οι πιστωτές», όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους «Financial Times», με παράλληλη αποκλιμάκωση της φορολογίας, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στη Συμφωνία Αλήθειας.

Η αντιπαράθεση για τον «Κήρυκα Χανίων»

«Γαλάζια» στελέχη επιτίθενται στην κυβέρνηση και για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για νέο δάνειο του Κήρυκα Χανίων.

«Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ταυτισμένη με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με τον Αρτεμίου και η κομματική “ΑΥΓΗ” με μέτοχο offshore εταιρία, ξαναχτύπησαν. Επανήλθαν στο θέμα των δανείων της εταιρίας “ΚΗΡΥΞ Α.Ε.” για να αποκρύψουν το “σκάνδαλο” της δανειοδότησης της “ΑΥΓΗΣ” με την εγγύηση της μελλοντικής χρηματοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα αγνοώντας ότι η εταιρία “ΚΗΡΥΞ Α.Ε.” είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερη και τα τραπεζικά της δάνεια είναι πλήρως ενήμερα, ρυθμισμένα και εξασφαλισμένα, καθώς υπάρχουν σοβαρές εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις» τονίζεται από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το άρθρο Σκληρή κριτική από ΝΔ για τις κινήσεις Τσίπρα στη διαπραγμάτευση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα