To Μαξίμου κατηγορεί τη ΝΔ ότι συμπλέει με τον Σόιμπλε

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται εκ νέου στο στόχαστρο της κυβέρνησης με την κατηγορία ότι συμπλέει σε όλα τα ζητήματα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς αποκάλεσε τη Νέα Δημοκρατία «αποκούμπι» του Σόιμπλε,

ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε την αλλαγή απόφασης της «γαλάζιας» παράταξης στην ψηφοφορία για την εφάπαξ ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων τονίζοντας ότι το ελάχιστο που προκαλεί είναι προβληματισμό.

«Εγείρει ερωτηματικά ο λόγος για τον οποίο η ΝΔ οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τι υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου

Στην Ηρώδου Αττικού επισημαίνουν ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από σοβαρή αντιπολίτευση με σταθερές θέσεις και υπογραμμίζουν ότι η αλλαγή αποφάσεων, όπως στο θέμα της στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, δεν βοηθά ούτε τους πολίτες, ούτε τη χώρα.

Κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη επιδιώκει την αποτυχία της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Με αυτόν τρόπο, καταγγέλλουν, το Μοσχάτο αδιαφορεί για το καλό της χώρας αφού ενδιαφέρεται μόνο να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη κι ενδεχομένως για να προκληθεί η πτώση της κυβέρνησης.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο, πάντως, διατυμπανίζει ότι η προσφυγή στις κάλπες δεν υπάρχει στα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να κλείσει. Στόχος παραμένει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσουν σε συμβιβασμούς και οι δύο πλευρές.

Η Αθήνα έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι διατεθειμένη να επεκτείνει τον κόφτη δημοσιονομικής διόρθωσης και για τη διετία 2019 και 2020 χωρίς ωστόσο να υπάρξει προσδιορισμός συγκεκριμένων μέτρων. Το Μαξίμου εκτιμά ότι τότε το ΔΝΤ θα ζητήσει χρόνο για να αποφασίσει για την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα και θα περιοριστεί έως ότου καταλήξει στον ρόλο του παρατηρητή.

Η… επαφή με την κοινωνία

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να ξαναβρεί δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία. Ο Αλέξης Τσίπρας περιοδεύει στην Κρήτη και το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Ηράκλειο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζουν εξορμήσεις κορυφαίων στελεχών και υπουργών στην περιφέρεια. Οι εξορμήσεις αυτές κρίνονται σκόπιμες σε μία περίοδο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η κοινωνία είναι δύσπιστη απέναντι στην κυβέρνηση και επιζητεί εξηγήσεις για το μέλλον της χώρας.

Το άρθρο To Μαξίμου κατηγορεί τη ΝΔ ότι συμπλέει με τον Σόιμπλε εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα