Σγουρός: Εγώ δεν δουλεύω τον κόσμο, δουλεύω για τον κόσμο

Με έναν ιδιαίτερο και έμμεσο τρόπο επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής ο νυν Περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, λέγοντας στην εκπομπή «Πρωινή Γραμμή» του ΣΚΑΪ: «Φυσικά και μπορεί να μην είμαι υποψήφιος. Φεύγοντας από δω, μπορεί να με πατήσει ένα αυτοκίνητο...».

Στη συνέχεια και αναφερόμενος στις «επιθέσεις» που δέχεται από τους ανθυποψηφίους του, έκανε λόγο για «ασχετοσύνη». Με αυτή τη λέξη για παράδειγμα, χαρακτήρισε τα

όσα είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, με τη στήριξη της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, περί πραγματοποίησης αθλητικών έργων από Κοινοτικούς πόρους, εξηγώντας πως, περίμενε να γνωρίζει ο Γ. Κουμουτσάκος ότι τα αθλητικά έργα δεν είναι επιλέξιμα προς χρηματοδότηση από Κοινοτικούς πόρους.

Τον ίδιο όρο, δηλαδή «ασχετοσύνη», χρησιμοποίησε ο κ. Σγουρός και για τους λοιπούς διεκδικητές της Περιφέρειας Αττικής, λέγοντας πως, του ασκούν κριτική, χωρίς να ξέρουν πραγματικά «τι είναι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση». Ο ίδιος τόνισε: «Εγώ δεν δουλεύω τον κόσμο, δουλεύω για τον κόσμο».

Και υπογράμμισε ότι τα 12 χρόνια της θητείας του κινήθηκε αυτοδιοικητικά και κάνοντας έναν απολογισμό είπε ότι υλοποιήθηκαν έργα 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, δόθηκαν 800 εκατ. ευρώ σε επιστροφές φόρων και δημιουργήθηκαν λόγω των έργων 100.000 θέσεις εργασίας.

Επίσης ο Γιάννης Σγουρός γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει το συνδυασμό της παράταξής του, ο οποίος θα περιλαμβάνει «πολλά νέα πρόσωπα».

Μιλώντας λίγο αργότερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στο θέμα της επιλογής του Γραμαμτικού για τον ΧΥΤΑ, λέγοντας ότι αυτό αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει την ευθύνη για την επιλογή της περιοχής του Γραμματικού για την κατασκευή του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, είπε και προσέθεσε ότι «η περιφέρεια Αττικής υλοποιεί τον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων που αποφασίστηκε το 2003 και επικαιροποιήθηκε το 2006».

Σημείωσε πάντως ότι μέχρι τώρα το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει απορρίψει όλες τις προσφυγές των κατοίκων.

Ο Γιάννης Σγουρός προσέθεσε ότι το έργο έχει προχωρήσει σε ποσοστό 80% και γνωστοποίησε ότι όταν ξεκινήσει η λειτουργία των εργοστασίων, μόλις το 30% των απορριμμάτων θα πηγαίνει στην υγειονομική ταφή και το υπόλοιπο θα ανακυκλώνεται.

Δήλωσε επίσης ότι στην Κερατέα «η κοινωνία έχει αποδεχτεί το έργο».

Keywords
Τυχαία Θέματα