Ο Σαμαράς ξεκινά να βλέπει εκδότες

Διαδοχικές επαφές με τους ισχυρούς των media, ενόψει και των εκλογών του Μαΐου, ξεκινά ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, που έχει κάθε λόγο να επιθυμεί θετική δημοσιότητα μέχρι τις κάλπες. Όπως διαβάζουμε στο SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,

ο βασικός λόγος που έως σήμερα είχε αποφύγει να έρθει σε επαφή με τους μιντιάρχες είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν μπορούσε να δεσμευτεί για οτιδήποτε σε σχέση με τις εκκρεμότητες που έχουν οι επιχειρήσεις των media προς τις τράπεζες. Μετά τη συμφωνία με την τρόικα, κατά κοινή παραδοχή, ο κ. Σαμαράς είναι σε πλεονεκτικότερη θέση, αφού πλέον μπορεί να συνομιλήσει μαζί τους σε μια εντελώς διαφορετική βάση. Ενας από τους λόγους που επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου έκριναν σκόπιμο να υπάρξουν επαφές του πρωθυπουργού με τα αφεντικά των media έχει να κάνει και με τη συμπάθεια της οποίας δείχνει να απολαύει το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη από την πλειονότητα των Μέσων.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, σημειώνεται ότι τον χειρισμό των εκδοτών από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της Ν.Δ. τον έχει αποκλειστικά ο κ. Σαμαράς. Για παράδειγμα, αποτελεί κοινό μυστικό ότι βλέπει τακτικά το αφεντικό του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, ενώ διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Γιώργο Μπόμπολα. Από κει και πέρα, στο παρελθόν ανήκει η περίοδος της έντασης στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη. Όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη (Τζίγγερ) να έχει άμεση επικοινωνία με το πρωθυπουργικό γραφείο.

Από κει και πέρα, σε ό,τι αφορά τους μεγάλους του Τύπου, ο κ. Σαμαράς έχει τακτική επικοινωνία με τον διευθυντή της «Καθημερινής», Αλέξη Παπαχελά, με τον οποίο τον συνδέει μακροχρόνια φιλία. Το αυτό ισχύει και για τον εκδότη του «Πρώτου Θέματος», Θέμο Αναστασιάδη.

Το μόνο ανοικτό μέτωπο που είχε ο κ. Σαμαράς αφορούσε τον Real. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από ενάμιση μήνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τακτικά περνά το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, τον οποίο δεν δείχνει να εμπιστεύεται ο κ. Σαμαράς, αφού γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι δεν μπορεί να «επενδύει» στη συνέπειά του. Αλλωστε, ο Μεσσήνιος πολιτικός δεν ξεχνά τις δημοσκοπήσεις που έβγαζε ο ΣΚΑΪ, οι οποίες έδειχναν τη Ν.Δ. να υπολείπεται του ΣΥΡΙΖΑ κατά έξι μονάδες.

Αιτήματα

Το βασικό αίτημα των εκδοτών ήταν και παραμένει η ενίσχυση της ρευστότητας από τη μία και ο διακανονισμός των δανείων από την άλλη. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι για πρώτη φορά έχει να πει κάτι παραπάνω προς τους συνομιλητές του. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν αξιόπιστες πηγές, το θέμα των δανείων προς τα media έχει απασχολήσει και τις διαβουλεύσεις που είχε η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα