Σε επιφυλακή ο στρατός της Β. Κορέας

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο στρατός και ο λαός της Βόρειας Κορέας, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορεία Ειδήσεων, εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η ένταση στη κορεατική χερσόνησο δείχνει να πολλαπλασιάζεται μετά την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν μια νέα δέσμη κυρώσεων στην Πιονγκγιάνγκ, εξαιτίας της τρίτης πυρηνικής

δοκιμής που διεξήγαγε στις 12 Φεβρουαρίου.

«Υποθέτουμε ότι υπάρχουν στρατιωτικές πτήσεις», δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας, προφανώς αναφερόμενος σε πτήσεις που διεξάγουν αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52, στο πλαίσιο κοινών ασκήσεων με τις δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε δήλωση του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με τον οποίο οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας έχουν στο στόχαστρό τους την στρατιωτική αεροπορική βάση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Οκινάουα και τη βάση υποβρυχίων, τις οποίες θα πλήξουν εάν δεχτούν πρόκληση.

Η Βόρεια Κορέα έχει απειλήσει με «θερμοπυρηνικό πόλεμο» και έχει προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα αντιμετωπίσει ένα «προληπτικό πυρηνικό πλήγμα».

Η Ουάσινγκτον και η Σεούλ διεξάγουν κοινά ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι στις ασκήσεις περιλαμβάνονται και εκπαιδευτικές πτήσεις βομβαρδιστικών Β-52. Η Πιονγκγιάνγκ προειδοποίησε την Τετάρτη ότι θα προβεί σε αντίποινα αν οι πτήσεις των Β-52 συνεχιστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα