Συνεχίζει τις επαφές στη Μόσχα ο Μ. Σαρρής

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι επαφές του κύπριου υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στη Μόσχα, σε μια προσπάθεια να βρεθούν τρόποι με τους οποίους η Ρωσία μπορεί να συνδράμει στην έξοδο της Κύπρου από την κρίση.

Ο κύπριος υπουργός Οικονομικών είχε χθες συνομιλίες με το ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ, ενώ στη Μόσχα για να συνδράμει στις προσπάθειες του κ. Σαρρή βρίσκεται και ο υπουργός Εμπορίου, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ενδεικτική

είναι η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε εάν διαπραγματεύεται απλά ένα δάνειο από τη Ρωσία: «Όχι εξετάζουμε και θέματα πέρα από αυτό» είπε ο Μιχάλης Σαρρής.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική και εξήγησε ότι δεν έγιναν προσφορές. «Είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση, πολύ εποικοδομητική, πολύ ειλικρινή συζήτηση. Υπογραμμίσαμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση» είπε ο Μιχάλης Σαρρής. «Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση για να βρούμε τη λύση με την οποία ελπίζουμε ότι θα λάβουμε κάποια υποστήριξη» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου. Στη συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Οικονομικών συμμετείχαν και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Σεργκέι Ιγκνατίγιεφ και ο αναπληρωτής πρόεδρος της τράπεζας, Σεργκέι Σβετσόφ.

Διαβάστε επίσης:

Αδειάζει η κλεψύδρα για την Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα