Ρίο: Απομακρύνονται βίαια οι άστεγοι από την Κοπακαμπάνα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Καταναγκαστικά, ακόμη και βίαια απομακρύνονται οι άστεγοι από τουριστικές περιοχές του Ρίο ντε Τζανέιρο, ελέω Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με τις καταγγελίες βραζιλιάνικης μη κυβερνητικής οργάνωσης, καταγγελίες που απορρίπτουν οι αρχές, διαβεβαιώνοντας πως εκούσια μεταφέρονται οι άστεγοι σε κέντρα φιλοξενίας.

Ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ

Project Ruas, Μουρίλο Σαμπίνου αναφέρει ότι, κατά τη διάρκεια της μέρας, στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας προτείνουν τη μεταφορά αστέγων σε κέντρα φιλοξενίας μακρυά από τα στάδια των αγώνων.

Τη νύχτα όμως, οι άστεγοι εξαναγκάζονται βίαια από την αστυνομία να εγκαταλείψουν το νότιο τμήμα της πόλης με την παραλία Κοπακαμπάνα και πληθώρα ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

¨Δεν θέλουν να φαίνεται η φτώχεια»

«Οι άστεγοι απομακρύνονται καταναγκαστικά. Έχουμε λάβει καταγγελίες για ξυλοδαρμούς» κάποιων από αυτούς, αναφέρει ο Σαμπίνου και συμπληρώνει: «Δημιουργείται η αίσθηση πως (ο δήμος) προσπαθεί να καθαρίσει τους δρόμους, για να μην φαίνεται ότι υπάρχει τόσο μεγάλη φτώχεια στο Ρίο».

Η επίσημη θέση του δήμου, είναι, φυσικά, ότι προσφέρεται καταφύγιο στους αστέγους και ότι η δημοτική αρχή δεν είναι ενήμερη για περιστατικά βίας.

Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Ζανέιρο είναι από τις πλέον αμφιλεγόμενες και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις γιατί, μεταξύ άλλων, 75.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω της διοργάνωσης.

Save

Το άρθρο Ρίο: Απομακρύνονται βίαια οι άστεγοι από την Κοπακαμπάνα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα