ΝΔ: «Η κυβέρνηση στο μάθημα των δημοσίων οικονομικών κόβεται»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Επίθεση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση με αφορμή τις διαρροές του υπουργείου οικονομικών πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία για επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου του 2016 και την πορεία των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού.

Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «Η αλήθεια είναι μια: Αρκούσε μόλις ένας μήνας (Ιούλιος) αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων για να διαλυθεί η εικονική πραγματικότητα

που καλλιεργούσε η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση στο μάθημα των δημοσίων οικονομικών κόβεται».

Σύμφωνα με την ΝΔ, το πρωτογενές πλεόνασμα θα υπολειπόταν κατά 600.000.000 ευρώ του στόχου εάν δεν υπήρχε “η κυβερνητική στάση πληρωμών(3.297 εκατ. Ευρώ κάτω από τον στόχο)”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ παραθέτει και σχετικό πίνακα.

Στις κατηγορίες της κυβέρνησης για υπονόμευση της δημοσιονομικής προσπάθειας, η ΝΔ αναφέρει: «Η πολιτική της υπερφορολόγησης δεν οδηγεί πουθενά. Συντηρεί την ύφεση, εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους, θεριεύει τη φοροδιαφυγή. Όποιος λέει την αλήθεια και προειδοποιεί υπεύθυνα και έγκαιρα δεν υπονομεύει την δημοσιονομική προσπάθεια, όπως ισχυρίζονται οι “γνωστοί – άγνωστοι” – φερέφωνα της κυβέρνησης. Την υπηρετεί».

Save

Save

Το άρθρο ΝΔ: «Η κυβέρνηση στο μάθημα των δημοσίων οικονομικών κόβεται» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα