Κήρυγμα μίσους από τον μητροπολίτη Χίου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε ένα απίστευτο ξέσπασμα προέβη ο μητροπολίτης Χίου Μάρκος από άμβωνος κατά τις ημέρες του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου. Ο μητροπολίτης φέρθηκε κατά του συμφώνου συμβίωσης, του πολιτικού γάμου, των προσφύγων, των πολιτικών αλλά και της δημιουργίας τεμένους στην Αθήνα.

Ο μητροπολίτης Χίου επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τους βουλευτές που στήριξαν τη δημιουργία τεμένους λέγοντας: “οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν,

έχουν παραδώσει τη χώρα” και κάλεσε τον κόσμο να αντιταχθεί στην δημιουργία χώρου λατρείας για τους μουσουλμάνους στην πρωτεύουσα. Χαρακτήρισε “απαράδεκτο” το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά στράφηκε, παρεμπιπτόντως, και κατά του πολιτικού γάμου λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας”, αναφερόμενος στους δημάρχους.

Αναφερόμενος στους πρόσφυγες είπε πως “δεν υπάρχουν πρόσφυγες είναι όλοι λαθρομετανάστες”.

Την αντίδραση βουλευτών του νησιού προκάλεσαν οι δηλώσεις του μητροπολίτη, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα “Πολίτης” οι βουλευτές Νότης Μηταράκης της ΝΔ και Ανδρέας Μιχαηλίδης του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την δυσφορία τους θεωρώντας τις δηλώσεις αυτές επίθεση στον κοινοβουλευτισμό και υπέρβαση των εσκαμμένων σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο, ενώ, όπως μεταφέρουν κύκλοι τους, πλέον θα αποφεύγουν τις συναντήσεις με τον μητροπολίτη.

Το άρθρο Κήρυγμα μίσους από τον μητροπολίτη Χίου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα