«Ρήμαξαν» τα διατηρητέα κτίσματα στον «ΚΡΟΝΟ»

Μια σοβαρή καταγγελία για λεηλασίες κάθε είδους, σε διατηρητέα κτίσματα του εργοστασίου «ΚΡΟΝΟΣ», που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, έρχεται να ταράξει την πόλη της Ελευσίνας. Το ανενεργό εργοστάσιο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει αφεθεί αφύλαχτο. Οι πληροφορίες περιήλθαν στην ECOELEUSIS την Πέμπτη 11 Απριλίου, ύστερα από καταγγελία της MONUMENTA, φορέα που δραστηριοποιείται για την προστασία της φυσικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Οι κάθε είδους λεηλασίες (μεταλλικών στοιχείων, ακόμη και αρχειακού υλικού) διαπιστώθηκαν και από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε.

Το ανενεργό

εργοστάσιο του «Κρόνου» στην Ελευσίνα αποτελεί αρχιτεκτονικό σύνολο με κηρυγμένα διατηρητέα κτίσματα. Τα σχετικά διατάγματα προστασίας έχουν εκδοθεί από το ΥΠΕΚΑ.

Για την διατήρησή του και την ένταξή του στις λειτουργίες της πόλης ως πόλου αναψυχής και πολιτισμού έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από πολλούς φορείς ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική πολεοδομική μελέτη.

Η ECOELEUSIS με επιστολή της στο δήμο, τη Λιμενική Αρχή και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ζητά να ενεργήσουν άμεσα «για την προστασία των οικοδομημάτων από την λεηλασία και τις καταστροφές λαμβάνοντας κάθε πρόσφορο μέτρο ακόμα και προσωρινού χαρακτήρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα