«Πρώτη φορά»… με παρατράγουδα

Από τη Στεφανία Μουρελάτου ([email protected])

Πολιτικά παρατράγουδα εντός και εκτός «Ποταμού» προκάλεσε το διαφημιστικό σποτ του κόμματος, στο οποίο γυναίκες περιγράφουν την πρώτη τους φορά πίσω από το... εκλογικό παραβάν. Η διαφήμιση θεωρήθηκε σεξιστική από τους πολιτικούς αντιπάλους του κόμματος, καθώς μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα του τηλεοπτικού σποτ δίνεται η εντύπωση ότι οι πρωταγωνίστριες αφηγούνται την πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία. Άλλοι πάλι θυμήθηκαν ότι το σποτ μοιάζει με ένα ανάλογο της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα.

Αρνητικές εντυπώσεις άφησε

και σε στελέχη του «Ποταμού». Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Περικλής Βαλλιάνoς σχολίασε στο facebook ότι τα σποτάκια είναι προσβλητικά για τις γυναίκες ενώ και η έτερη υποψήφια για την ευρωβουλή, Βάσω Κιντή, ανάρτησε στο Facebook το σχόλιο: «Δεν είδα να μας μιλάει κανένας άντρας για την πρώτη του φορά. Είμαι σίγουρη ότι μπορούσαμε να φτιάξουμε καλύτερα και πιο πρωτότυπα video».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πάντως υπεραμύνθηκε των διαφημίσεων της «πρώτης φοράς», ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί και χαρακτήρισε «υπερσυντηρητικούς αριστερούς» όσους μιλούν για σεξιστική περιεχόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα