Άλλα λένε τα νούμερα, αλλά λέει ο ΣΥΡΙΖΑ (άποψη)

Από τον Νίκο Ρογκάκο ([email protected])

Σχεδόν παντού σε Περιφέρειες και Δήμους οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ πήραν πολύ λιγότερο ποσοστό από ότι πήραν στις εκλογές του 2012.

Από το βράδυ της Κυριακής άκουσα από επίσημα χείλη του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Τσίπρα, ότι

το πρώτο βήμα για την ανατροπή έγινε. Μα εδώ τα επίσημα στοιχεία δείχνουν εντελώς διαφορετική εικόνα. Σχεδόν παντού σε Περιφέρειες και Δήμους οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ πήραν πολύ λιγότερο ποσοστό από ότι πήραν στις εκλογές του 2012. Μα τι είναι αυτό που βλέπει η Κουμουνδούρου και δεν βλέπουμε οι υπόλοιποι. Είναι φαντασίωση δική μας;

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω με τι γνώμονα διαβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας. Και τα πραγματικά στοιχεία είναι ότι η χώρα μέσα από τεράστιες θυσίες του λαού της πήρε μία πορεία ανάκαμψης την οποία δεν πρέπει να θυσιάσουμε για τίποτα. Διακεκριμένοι οικονομολόγοι χθες το βράδυ επισήμαναν ότι η ανάκαμψη έχει αποκτήσει δυναμική και ακολουθεί η δημοσιονομική χαλάρωση, η αποκατάσταση των αδικιών, που έχει υποσχεθεί ην Κυβέρνηση και η τροφοδοσία της πραγματικής οικονομίας.

Ήδη εξαγγέλθηκαν χαμηλότοκα δάνεια μέσω του επενδυτικού ταμείου για όλες τις μικρομεσαίες που θα φθάνει έως το 1εκ.€ με πολύ χαμηλά επιτόκια, ενώ έρχεται και νομοθετική ρύθμιση για όσους έχουν πάρει δάνεια από το παλιό ΤΕΜΠΜΕ, για παράταση προθεσμίας εξόφλησης των δανείων αυτών.

Βέβαια όλα αυτά μπορεί να τιναχθούν στον αέρα από μία γενικευμένη αποσταθεροποίηση που μπορεί να προέλθει από αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Ακόμα βρισκόμαστε στο μάτι των γερακιών της παγκόσμιας οικονομίας, ήδη μία φορά πριν τις εκλογές του 2012 μας είχαν φορέσει κοστούμι εξόδου από το ευρώ λόγω πολιτικής αστάθειας και των κομματικών λεονταρισμών από τα αριστερά. Και ήδη τώρα είμαστε ξανά στο μικροσκόπιο. Είναι προφανές ενώ όλοι ψηφίζουν για εκπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο, εμείς παίζουμε και πάλι με την πολιτική σταθερότητα.

Σαφώς και πολύς κόσμος είναι οργισμένος μετά από 5 χρόνια ύφεσης, όμως η οργισμένη ψήφος μπορεί να φέρει αποτελέσματα που θα πονέσουν ακόμη και τους οργισμένους. Εγώ σαν οικονομικός συντάκτης αυτό που έχω διδαχθεί όλα αυτά τα χρόνια, είναι ότι μόνο σε περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας μπορεί να ανθίσει η οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα