Πρώτα τα προαπαιτούμενα και μετά τα χρήματα

Υπονοούμενα με αποδέκτη την Αθήνα άφησε για τα προαπαιτούμενα ο πρόεδρος του Eurogroup Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup τόνισε ότι είναι απαραίτητο να εκπληρώσει και τα 12 προαπαιτούμενα για τις υπο-δόσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ ώστε να αρχίσει από το Σεπτέμβριο η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό και ακολούθως για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ο κ.

Ντάισελμπλουμ αφού καλωσόρισε το νέο Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, σημείωσε ότι ενημερώθηκε από τον κ. Χαρδούβελη ότι η χώρα μας σκοπεύει να ολοκληρώσει την πρώτη ομάδα των προαπαιτούμενων ενεργειών ως το τέλος του μήνα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup ο κ. Χαρδούβελης διαβεβαίωσε τους ομολόγους του ότι η διαδικασία για την επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων είναι «ανοικτή και διαφανής». Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι το ζήτημα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλώσε ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα