Πρόσωπα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σταύρος Θεοδωράκης «Να σταματήσουμε τους χαβαλέδες. Άλλη μια κουτοπονηριά περιέχει ο εκλογικός νόμος Τσίπρα. Δε δίνουν ψήφο στους 17άρηδες, δίνουν ψήφο στους 16άρηδες! Και για την ακρίβεια δίνουν ψήφο σε αυτούς που είναι 16 χρονών και μια μέρα. Είναι σαν να τους λένε “μπορεί ο πατέρας σου να μην έχει δουλειά, μπορεί οι επιχειρήσεις να κλείνουν, μπορεί

να χάθηκαν δισεκατομμύρια από την ανικανότητά μας, μπορεί τα σχολεία να είναι διαλυμένα, αλλά θα μπορείς να μπαίνεις στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις, να παίρνεις υποτροφία με 6,5 και θα μπορείς -δοξάστε μας! – να ψηφίζεις”. Ένα ακόμη παλαιοκομματικό ρουσφέτι μιας πρόωρα γερασμένης κυβέρνησης».

Δημήτρης Αβραμόπουλος «Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή είναι πλέον πραγματικότητα. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι αν μεταξύ μας, ως Ευρωπαίοι, εργαζόμαστε από κοινού σε πνεύμα αλληλεγγύης και συνεννόησης, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα σαν και αυτό. Ακούστηκαν φωνές αυτές τις ημέρες ότι η Ευρώπη είναι διχασμένη. Όχι, η απόφασή μας αυτή είναι απόδειξη ότι η Ευρώπη είναι ενωμένη. Και σήμερα, το άτυπο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων θα είναι άλλη μία ευκαιρία να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας. Με την απόφαση που υιοθέτησε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενισχύουμε ακόμα περισσότερο την ασφάλεια των εσωτερικών και εξωτερικών συνόρων μας. Πρέπει να ασχοληθούμε με τις τρίτες χώρες στους τομείς των επανεισδοχών και των επιστροφών, ζητήματα που, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι μεγάλης σημασίας. Είμαι βέβαιος ότι η σλοβακική Προεδρία θα κάνει ακόμα ένα βήμα εμπρός προς τον κοινό μας στόχο, να προστατεύσουμε καλύτερα την Ευρώπη και να εφαρμόσουμε μία συνεκτική πολιτική για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης».

Βαγγέλης Μεϊμαράκης «Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να υπάρχει ένα plan Β, το οποίο όμως θα ήταν κτήμα του ιδίου του υπουργού Οικονομικών και θα έπρεπε να είναι και κτήμα του πρωθυπουργού. Επομένως κατά τη γνώμη μου, ο πρωθυπουργός έδωσε την εντολή και από κει και πέρα ερευνητέο αν ήξερε ή όχι -που φαίνεται ότι ήξερε- ότι αυτό το plan Β το φτιάχνουν κάποιοι πιθανόν και τυχοδιώκτες. Κάποιοι πάντως άσχετοι, ξένοι, οι οποίοι μπορεί και να έπαιζαν και στα χρηματιστήρια και να έκαναν επιθέσεις και να κάναν ό,τι θέλανε. Και να ζητάνε αλλαγές τραπεζών, με δικούς τους και τελικά και τα πράσινα δάνεια να τα κάναν κι αυτά προβληματικά».

Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ «Δουλέψαμε σε απόλυτη μυστικότητα, χρησιμοποιώντας ασφαλείς μεθόδους επικοινωνίας. Ήταν στιλ Βυζαντίου! Αν αποκαλυπτόταν αυτό το «υπουργείο πολέμου», ο Γιάνης θα έπεφτε θύμα ακόμη μεγαλύτερων επιθέσεων και κυρίως θα είχε τινάξει στον αέρα τη διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες, προκαλώντας τραπεζικό πανικό, τον οποίο όλοι φοβόμασταν. Ρόλος μου δεν ήταν να δίνω πολιτικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση. Αλλά το ευρωπαϊκό νομισματικό σύστημα δεν αντέχεται πλέον. Ωθεί στην αποτυχία τις περισσότερες οικονομίες της νότιας Ευρώπης, όπως την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Αλλά, επίσης, τη Γαλλία και τη Φινλανδία. Χρειάζεται ένα νέο σύστημα που θα είναι πιο ευέλικτο και θα πιλοτάρεται την κατάλληλη στιγμή από την Κεντρική Τράπεζα, με πολλά νομίσματα».

Κλάους Ρέγκλινγκ «Έχουμε την εντολή και επομένως δεν χρειαζόμαστε άλλη απόφαση. Αυτή τη στιγμή, επειδή έγινε μία αποπληρωμή, η μέση διάρκεια ωρίμανσης του χρέους είναι 28 χρόνια και έχουμε τη δυνατότητα να την αυξήσουμε στα 32 χρόνια. Επομένως, μπορούμε να εργασθούμε πάνω σε αυτή και να προσαρμόσουμε σχετικά γρήγορα κάποιες από τις (διάρκειες) αποπληρωμών για να αποφύγουμε μεγάλες αυξήσεις τους σε ορισμένα χρόνια, εξομαλύνοντας το προφίλ του χρέους. Εργαζόμαστε πάνω σε τρόπους προστασίας της Ελλάδας από μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων. Υπάρχει μία μεγάλη αύξηση των επιτοκίων το 2017 σε ένα μικρό μέρος του ελληνικού χρέους και η εντολή μας είναι να την εξαλείψουμε.. Και αυτό θα εξοικονομήσει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

Κριστίν Λαγκάρντ «Δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η ψήφος υπέρ του Brexit να προκαλέσει παγκόσμια ύφεση, αλλά θα πρέπει να ωθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση προς τη διαφάνεια προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απογοήτευση των πολιτών. Είναι μια από τις κύριες πηγές κινδύνου αυτή τη στιγμή, αλλά δεν πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιθανή μια παγκόσμια ύφεση. Τα άμεσα αποτελέσματά της θα γίνουν πρώτα αισθητά στο Ηνωμένο Βασίλειο με επιπτώσεις στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Οι Βρετανοί πρέπει να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατόν σε ένα χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση, προκειμένου να μειωθούν οι αβεβαιότητες. Η λέξη κλειδί σε αυτή την υπόθεση του Brexit είναι η αβεβαιότητα και όσο αυτή η αβεβαιότητα θα διαρκεί, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο κίνδυνος».

Το άρθρο Πρόσωπα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα