Μέρκελ : Η Γερμανία στέκεται συμπαραστάτης στην Γαλλία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές κύμα συμπαράστασης στην Γαλλία, έχει δημιουργήσει το χθεσινό τρομακτικό χτύπημα στην Νίκαια , που ο μέχρι τώρα απολογισμός αναφέρεται σε 84 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο πλευρό της Γαλλίας η Γερμανία

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα

Μέρκελ από τη Σύνοδο Κορυφής Ευρώπης-Ασίας (ASEM) όπου βρίσκεται, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης προς την Γαλλία τονίζοντας πως «Όλοι εμείς που έχουμε έρθει μαζί στη σύνοδο κορυφής της ASEM (Ευρώπης-Ασίας) είμαστε ενωμένοι και καταδικάζουμε την επίθεση της της μαζικής δολοφονίας στη Νίκαια»

Συνεχίζοντας η Α. Μέρκελ τόνισε πως η Γερμανία στέκεται μαζί με την Γαλλία στο κοινό ευρωπαϊκό αγώνα κατά της τρομοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα καταδίκασε με τον πιο απερίφραστο τρόπο το τρομοκρατικό χτύπημα που στοίχισε την ζωή σε 84 ανθρώπους. Ακόμη περισσότερο δήλωσε πως η Γερμανία μαζί με πολλούς άλλους συντάσσεται με την Γαλλία στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, μια μάχη που όπως είπε, «θα κερδηθεί παρά τις δυσκολίες».

Μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε και ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που δήλωσε συγκλονισμένος από το τρομοκρατικό κτύπημα στην Νίκαια, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, πως «Οι εικόνες που μας έρχονται από τη Νίκαια είναι τρομακτικές. Η σκέψη μας είναι με τους συγγενείς και φίλους».

Επίσης ανάρτησε και το επίσημο μήνυμα των Κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), με την φράση «Θρηνούμε για τα θύματα στη Νίκαια».

Το άρθρο Μέρκελ : Η Γερμανία στέκεται συμπαραστάτης στην Γαλλία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα