ΣΕΒ υπέρ των ομαδικών απολύσεων, κατά της μείωσης μισθών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το ζήτημα των αλλαγών στα εργασιακά , βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο της σχετικής διαβούλευσης, ειδικά στα θέματα που αφορούν στις ομαδικές απολύσεις και στις μειώσεις των μισθών.

Ο ΣΕΒ υπέρ των ομαδικών απολύσεων

Ο ΣΕΒ θέτει το ζήτημα της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων χωρίς την μέχρι τώρα προαπαιτούμενη έγκριση από τον Υπουργό Εργασίας, υποστηρίζοντας παράλληλα πως πρέπει

να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους απολυμένους. Επιπρόσθετα, θέτει το ζήτημα των αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο ώστε να γίνουν λιγότερο ελαστικές οι προϋποθέσεις προκήρυξης των απεργιών.

Ακόμη περισσότερο ζητά τον δραστικό περιορισμό των συνδικαλιστικών αδειών όπως και αυτές να μην πληρώνονται από τους εργοδότες. Ουσιαστικά ζητά επαναφορά στο νόμο 1265/82 όπου ετέθησαν οι βάσεις του συνδικαλιστικού νόμου ενώ ταυτόχρονα απαιτεί την κατάργηση των επεκτάσεων αυτού του νόμου, που πραγματοποιήθηκαν με σχετική νομοθετική ρύθμιση το 1994.

Συμβάσεις εργασίας και μισθοί

Στο ζήτημα των συμβάσεων εργασίας ο ΣΕΒ τάσσεται υπέρ την επικράτησης των επιχειρησιακών συμβάσεων όπως και των συνολικών αλλαγών στο εργασιακό καθεστώς, ώστε να προκριθεί ένα μοντέλο ευέλικτων και ελαστικών μορφών εργασίας, ώστε μέσω αυτών να μειώνεται το μισθολογικό κόστος.

Ακριβώς για αυτό, δεν συντάσσεται με την λογική της περαιτέρω μείωσης του βασικού μισθού και αντίκειται προς την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Σε ότι αφορά στον καθορισμό του κατώτατου μισθού ο ΣΕΒ εκτιμά ότι αυτός πρέπει να καθορίζεται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, και να αποτελεί προϊόν της διαβούλευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Το άρθρο ΣΕΒ υπέρ των ομαδικών απολύσεων, κατά της μείωσης μισθών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα