Χρυσάφι στην παραλία… φέρνει το Ελληνικό!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αλλάζει όψη η Αττική!

Παίρνουν αξία όλα τα ακίνητα!

Του Γιώργου Αυτιά

Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας άμεσα και μακροπρόθεσμα 50.000! Πλήθος επενδύσεων σε ξενοδοχεία, δρόμους, λιμάνια και σημεία αναψυχής διπλασιάζει την αξία γης στην παραλιακή!

Αλλάζει όψη όλη η παραλιακή και μαζί της σχεδόν όλη η Αττική! Στην εκτίμηση αυτή καταλήγουν οικονομικοί παρατηρητές και κτηματομεσίτες, ενώ περιζήτητα πλέον γίνονται τα καλά ακίνητα από Παλαιό Φάληρο έως και Βούλα! Η υπογραφή της αρχικής συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και του

επενδυτικού σχήματος υπό την Lamda Development για το Ελληνικό, ανάβει το πράσινο φώς για εξελίξεις που θα φέρουν την παραλιακή σε ευθεία τροχιά με την ανάπτυξη!

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για «ουσιαστικές αλλαγές που θα κατοχυρώνουν το δημόσιο συμφέρον, όπως το εμπροσθοβαρές των επενδύσεων και η αύξηση της έκτασης πρασίνου με αντίστοιχη μείωση της δόμησης». Επιπρόσθετα η ομάδα υπό τη Lamda Develοpment πρόσφερε τίμημα που κυμαίνεται μεταξύ 577.000.000 και 712.000.000 ευρώ, ενώ στη δεκαετία διαμορφώνεται σε 915.000.000 ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν σε δόσεις.

Το τίμημα της επένδυσης περιλαμβάνει άμεσα οικονομικά οφέλη, που ανέρχονται σε € 2,1 δισ., καθώς και έμμεσα οικονομικά οφέλη, που εκτιμώνται σε περισσότερα από €10 δισ. και περιλαμβάνουν: Έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο για 25 έτη, φόροι ~€5 δισ., ασφαλιστικές εισφορές ~€5,5 δισ. και αύξηση ΑΕΠ 2% στο τέλος της περιόδου του έργου.

Πρόκειται κατά τους ειδικούς «για παραγωγή νέου εθνικού πλούτου, που θα προέλθει από όλους τους κλάδους των ελληνικών επιχειρήσεων, ως συνέπεια της αναζωογόνησης αργού παραγωγικού δυναμικού και δημιουργίας νέων επενδύσεων, ενισχύοντας τους αναπτυξιακούς ρυθμούς ανόδου της ελληνικής οικονομίας». Ακόμη, θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της χώρας ως ελκυστικό και ασφαλή προορισμό άμεσων ξένων επενδύσεων. Η Ελλάδα και ειδικότερα η ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, ενδυναμώνει τη θέση της ως ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, κερδίζοντας 1.000.000 επιπλέον τουρίστες ετησίως με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κίνηση της οικονομίας της.

Κέρδη των δήμων

Η νότια Αθήνα και οι όμοροι δήμοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν νέο κύκλο ανάπτυξης και προόδου, συνδυαστικά και με τα άλλα μεγάλα projects που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή:

Παράπλευρα οφέλη σε τομείς στους οποίους η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όπως, εκπαίδευση, τεχνολογία, υγεία και πολιτισμός.Επίσης κατά τους ειδικούς έρχεται:Αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου με την πραγματοποίηση έργων για τη δημιουργία μίας συνεχόμενης αμμώδους παραλίας μήκους μεγαλύτερης του 1χλμ και πλάτους περίπου 50μ στην περιοχή του Αγ. Κοσμά.Την δημιουργία μιας νέας μαρίνας για την εξυπηρέτηση μικρών σκαφών και εκπαιδευτικές χρήσεις μέσω της δημιουργίας ενός διεθνούς Ενυδρείου, αλλά και χρήσεις τουρισμού-αναψυχής.Την δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας 130 κλινών και άλλων χρήσεων αναψυχής.Την χερσαία ανάπτυξη χρήσεων τουρισμού-αναψυχής στην περιοχή της Τουριστικής Μαρίνας Σκαφών Αναψυχής (πρώην Ολυμπιακή Μαρίνα Αγ. Κοσμά).Την δημιουργία δύο ξενοδοχειακών μονάδων 270 περίπου κλινών, εμπορικών δραστηριοτήτων (Marina Mall), αθλητικών εγκαταστάσεων (Ναυτικός Όμιλος) και τέλος οικιστικών αναπτύξεων.

Η παραλία

Στο παραλιακό μέτωπο προβλέπεται η ανέγερση ενός τοπόσημου υψηλής αρχιτεκτονικής σχεδίασης, που θα στεγάσει διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών.Στο βόρειο τμήμα της περιοχής του Αγ. Κοσμά προβλέπεται η ήπια οικιστική ανάπτυξη μονοκατοικιών, αλλά και διαμερισμάτων.Προβλέπεται η ανάπτυξη ενός πάρκου 2.000.000μ2 σε άμεση γειτνίαση με το Παραλιακό Μέτωπο, αλλά και τη Λεωφ. Βουλιαγμένης, με εύκολη πρόσβαση των κατοίκων των όμορων Δήμων Αλίμου, Αργυρούπολης, Ελληνικού και Γλυφάδας χάρη στην στρατηγική χωροθέτηση περισσότερων πυλών εισόδου, ένα Πάρκο που θα συνδυάζει την ιστορία του χώρου (Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού) μέσω της ανάδειξης κτιρίων ιστορικής σημασίας σε κτίρια πολιτιστικού ενδιαφέροντος.Η δημιουργία χώρων περιπάτων & αναψυχής κατά μήκος των διαδρόμων τροχοδρόμησης των αεροπλάνων.Την μετεγκατάσταση και διεύρυνση αθλητικών εγκαταστάσεων και γηπέδων για την υπενθύμιση της Ολυμπιακής κληρονομιάς του χώρου που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004.Την ανάπτυξη λοιπών χρήσεων Αναψυχής σε ένα χώρο πρασίνου που θα χαρακτηρίζεται από τη χλωρίδα της Αττικής και αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά το μικροκλίμα της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του.

Κοινωνικά οφέλη

Τα κοινωνικά οφέλη πολλά! Κατά τους ειδικούς:

Βελτίωση και εκσυγχρονισμός των έργων υποδομής. Δηλαδή οδικό δίκτυο-πεζόδρομοι-ποδηλατοδρόμοι, βελτίωση σύνδεσης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς π.χ. σύνδεση τραμ-μετρό, δίκτυα κοινής ωφέλειας.Εκπαιδευτικά ιδρύματα-παιδικοί σταθμοί, εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης-διοικητικές εγκαταστάσεις. Πολιτισμικοί χώροι, εγκαταστάσεις πρόνοιας-υγείας.Ανάπτυξη ανοιχτών κοινόχρηστων χώρων ~ 800.000 μ2 με παιδικές χαρές, δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, πλατείες, άλση, που καθιστούν το έργο πρότυπο πόλο έλξης ποικίλων δραστηριοτήτων για την οικογένεια.

Κατά τους οικονομικούς παράγοντες, «το έργο αναμένεται να τονώσει την ψυχολογία των επενδυτών και όχι μόνο…». Ίσως η παραλιακή τονώσει όλη τη χώρα σε μια νέα εποχή!

Το άρθρο Χρυσάφι στην παραλία… φέρνει το Ελληνικό! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα