Συνεχίζουν οι λιμενεργάτες- Ταλαιπωρία για τους τουρίστες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα τους χιλιάδες τουρίστες επτά κρουαζιεροπλοίων που κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της συνεχιζόμενης εδώ και 17 ημέρες απεργίας των λιμενεργατών που διεκδικούν την κατοχύρωση των εργασιακών τους σχέσεων, μετά την παραχώρηση του ΟΛΠ στους Κινέζους της Cosco.

Οι φορτοεκφορτώσεις των αποσκευών των

τουριστών γίνεται από τα πληρώματα και το προσωπικό των εταιρειών κρουαζιέρας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι επιβάτες αναγκάζονται να μεταφέρουν μόνοι τους τις βαλίτσες προς τους τερματικούς σταθμούς του λιμανιού και από εκεί σε ταξί ή λεωφορεία για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Σήμερα κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά επτά κρουαζιερόπλοια με 12.000 επιβάτες, ενώ ένα κατευθύνθηκε στο λιμάνι του Λαυρίου.

Στις περιπτώσεις ηλικιωμένων που δεν μπορούν να μεταφέρουν τις αποσκευές τους, επιτρέπεται η είσοδος σε ταξί και πούλμαν κοντά στα κρουαζιερόπλοια προκειμένου να μεταφερθούν στους τερματικούς σταθμούς και έξω από το λιμάνι.

«Υπάρχει μια μικρή ταλαιπωρία για τους επιβάτες, αλλά δεν ξέρουμε πώς θα το εκλάβουν οι εταιρείες του κλάδου» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών και Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρος Κόντες.

Επεσήμανε δε ότι εν όψει της άφιξης στις 20 Ιουνίου κρουαζιερόπλοιου της Carnival Vista με 4.000 επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, στελέχη της εταιρείας αναζητούν εναλλακτικό λιμάνι μετεπιβίβασης…

Λιμενεργάτες: Να κυρωθούν με νόμο τα εργασιακά μας

Σχολιάζοντας την επιστολή του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα για τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ Νίκος Γεωργίου δήλωσε ότι ο Γενικός Κανονισμός Εργασίας των εργαζομένων θα πρέπει να μπει σε άρθρο στο κυρωτικό νόμο στη Βουλή με την οποία θα δοθεί το λιμάνι στην Cosco.

«Οι κ. Τσακαλώτος και Δρίτσας δεσμεύθηκαν στα λόγια. Θέλουμε ένα μίνιμουμ εξασφάλισης στα εργασιακά, χωρίς απολύσεις και με γενικό κανονισμό προσωπικού, δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος Γιώργος Γεωργακόπουλος.

«Ο Δρίτσας έφερε γνωμοδοτήσεις όχι ρύθμιση για την προστασία μας. Εάν δεν λυθεί το θέμα θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις. Δεν εμποδίζουμε τη λειτουργία της τουριστικής κίνησης, απλώς δεν κάνουμε τους χαμάληδες. Όταν απεργεί ο δημοσιογράφος δεν δίνει ειδήσεις, όταν απεργεί ο ‘‘χαμάλης’’ δεν κουβαλάει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ που έγινε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενέκρινε τη νέα σύμβαση παραχώρησης που θα οδηγηθεί προς ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου να αναλάβει η κινεζική Cosco τη διαχείριση του μεγαλύτερου ελληνικού λιμανιού.

Το άρθρο Συνεχίζουν οι λιμενεργάτες- Ταλαιπωρία για τους τουρίστες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα