Πως οδηγήθηκε στην πτώχευση η Nutriart

Στην έλλειψη ρευστότητας από τις τράπεζες ρίχνει την ευθύνη για την πτώχευση το Διοικητικό Συμβούλιο της Nutriart ΑΒΕΕ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

«Η σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης

είναι ο λόγος της υποβολής της αίτησης πτώχευσης», επισημαίνει το Διοικητικό Συμβούλιο.

Εκθέτοντας τα οικονομικά στοιχεία, ο όμιλος Nutriart ΑΒΕΕ, μέλος της οποίας είναι και η αρτοβιομηχανία «Κατσέλης», αναφέρεται ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ήταν διαρκώς μειωμένος, κατά τα τελευταία τρία έτη, δηλαδή 79,25 εκατ. ευρώ το 2010, 38,32 εκατ. ευρώ το 2011, ενώ, κατά το 2012, ανήλθε μόλις στα 20,23 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 47%, σε σχέση με το 2011.

Στην ίδια ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της Nutriart επισημαίνει ότι παρά τις προσπάθειες να βρεθούν επενδυτές, αυτό δεν κατέστη εφικτό και η λειτουργία της εταιρείας συνέχιζε να είναι εξαιρετικά ζημιογόνος, εμφανίζοντας κατά μέσο όρο μηνιαίο λειτουργικό έλλειμμα της τάξης των 1,2 εκατ. ευρώ περίπου και, ως συνέπεια των παραπάνω, η διοίκηση δεν είχε άλλη επιλογή από την προσφυγή στη διαδικασία κήρυξης πτώχευσης.

Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Nutriart επιχειρεί να δικαιολογηθεί απέναντι στην Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υποβολή αίτησης πτώχευσης την 21η Ιουνίου του 2013 και έλαβε προσωρινή διαταγή για την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι την ημερομηνία της δικασίμου 18.09.2013 και υπό τον όρο συζήτησής της. «Με τον τρόπο αυτό, αποφεύγεται ο κατακερματισμός της εταιρικής περιουσίας», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: Αυγή

Keywords
Τυχαία Θέματα