Πως λειτουργούσε το κύκλωμα των αναβολικών και που κατέληγαν τα παράνομα σκευάσματα (Photos-Video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε αθλητές, που συμμετείχαν σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες «body building», καθώς και σε άτομα, που επιθυμούσαν τη βελτίωση της σωματικής τους εμφάνισης, διατίθεντο μεγάλες ποσότητες από τα χιλιάδες αναβολικά, που παρασκεύαζε το κύκλωμα στην Αττική.

Για το λόγο αυτό στους τελικούς αποδέκτες των αναβολικών, περιλαμβάνονται και ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, που τα διέθεταν σε πελάτες τους για ευνόητους λόγους, αλλά και μεμονωμένα άτομα τα οποία ήθελαν να φτιάξουν το «σούπερ σώμα».

Όπως έγραψε ήδη η

Alphafreepress και δήλωσε η Αστυνομία κατά την επίσημη παρουσίαση, συνελήφθησαν 11 άτομα ως μέλη του κυκλώματος εκ των οποίων οι τρεις γυναίκες.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι το ένα από τα δύο αρχηγικά μέλη της ομάδας παρασκευής και διάθεσης των αναβολικών, αλλά αναζητείται το δεύτερο αρχηγικό μέλος.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν ένα σακουλάκι με αναβολικά, σκίστηκε και έπεσε στα πόδια αστυνομικών σε ξένη χώρα, όπου είχαν σταλεί με εταιρία ταχυμεταφοράς.

Κάνοντας το αντίστοιχο προς τα πίσω δρομολόγιο οι αστυνομικοί έφθασαν σε κάποιο άτομο. Από εκεί και πέρα εξακριβώθηκε ότι το κύκλωμα δραστηριοποιείτο την τελευταία πενταετία σε τρία επίπεδα.

Στο πρώτο επίπεδο, προμηθεύονταν τις πρώτες ύλες, με παραγγελίες μέσω διαδικτύου, μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών από Η.Π.Α., Καναδά και Κίνα.

Στο δεύτερο παρασκεύαζαν τα αναβολικά αρχικά σε αποθήκη, σε περιοχή της Αττικής, ενώ στη συνέχεια, λόγω αύξησης της παραγωγής και του κύκλου εργασιών, η παρασκευή τους επεκτάθηκε και σε μονοκατοικία, στα νότια προάστια (Βάρη).

Χρησιμοποιούσαν ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό (μετείχαν μηχανολόγος-μηχανικός και μαθηματικός), για παρασκευή δισκίων χαπιών, γέμισμα φιαλιδίων – αμπουλών και τοποθέτηση των φαρμάκων σε καρτέλες.

Το τρίτο αφορά στην διακίνηση των αναβολικών.

Προμήθευαν με ποσότητες αναβολικών, άτομο, που είχε το ρόλο του μεσάζοντα.

Στη συνέχεια, το άτομο αυτό, τα διακινούσε σε άλλα άτομα (dealers), τα οποία με τη μέθοδο της πυραμίδας αναλάμβαναν την περαιτέρω πώληση στους τελικούς χρήστες.

Τις αποστολές εκτός Αττικής (Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πάτρα, Ζάκυνθος, Θήβα, Λάρισα, Τρίκαλα, Κόρινθος κ.α.) και στο εξωτερικό (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ουγγαρία, Μάλτα, Ιταλία κ.α.), πραγματοποιούσαν τα αρχηγικά μέλη και ένας εργαζόμενος, με εταιρείες ταχυμεταφορών.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν προκύψει πάνω από 500 αποστολές στο εξωτερικό και αντίστοιχες στο εσωτερικό.

Στα δύο παρασκευαστήρια της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ειδικός μηχανολογικός εξοπλισμός για την επεξεργασία, παρασκευή και τυποποίηση αναβολικών ουσιών και πρώτων υλών αυτώνχιλιάδες σκευάσματα αναβολικών ουσιών, τυποποιημένων σε μορφή χαπιών – φιαλιδίων,πλήθος, κενού περιεχομένου, χάρτινες συσκευασίες δισκίων – αμπουλών – φιαλιδίων,ηλεκτρονικός υπολογιστής συνδεδεμένος με ειδικό εκτυπωτή, από τον οποίο παράγονταν αυτοκόλλητες ταινίες, στις οποίες αναγράφονταν εμπορικές επωνυμίες χαπιών, οι οποίες επικολλούνταν στις συσκευασίες,

Με έμμεσο τρόπο, στην υπόθεση εμπλέκεται και αξιωματικός της Αστυνομίας, ο οποίος ετέθη σε διαθεσιμότητα.

Η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε ότι προμηθευόταν αναβολικά από το αρχηγό μέλος, ενώ έδωσε στοιχεία, που ανάγονται σε υπηρεσιακό απόρρητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αξιωματικός, είπε στους συναδέλφους του ότι γνωρίζει τον αρχηγό του κυκλώματος-χωρίς να γνωρίζει την σημερινή του δραστηριότητα-από τα γυμνασιακά τους χρόνια.

Το απόρρητο, αφορά πληροφορία για στοιχεία ιδιοκτήτη αυτοκινήτου με βάση την πινακίδα.

Το άρθρο Πως λειτουργούσε το κύκλωμα των αναβολικών και που κατέληγαν τα παράνομα σκευάσματα (Photos-Video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα