Ποιους θα στοχεύσει ο Τσίπρας στην αυριανή «μάχη» της Βουλής

Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες τόσο για το προσφυγικό όσο και για την αξιολόγηση.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο προετοιμάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και τη διαφθορά.

Υπενθυμίζεται ότι η αυριανή «κουβέντα» θα πραγματοποιηθεί ύστερα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Οι «στόχοι» Τσίπρα

Από κυβερνητικές πηγές διαρρέεται ότι ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου δεν θα μιλήσει, γενικώς και αορίστως, καταλήγοντας

σε ευχολόγια αλλά θα κάνει αναφορά σε συγκεκριμένες υποθέσεις.

Στο στόχαστρο του κ.Τσίπρα αναμένεται να βρεθούν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά καθώς και ο αντιπρόεδρος της και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο αρχηγός της Κουμουνδούρου θα προσπαθήσει με αυτήν την κίνηση να αναγκάσει τα ηγετικά επιτελεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να επιλέξουν αν θα καλύψουν ή όχι τα στελέχη τους.

Προσφυγικό και αξιολόγηση

Οι ζυμώσεις και οι επαφές για το προσφυγικό αλλά και για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την αξιολόγηση θα ενταθούν αυτές τις ημέρες.

Το Μέγαρο Μαξίμου αφήνει να εννοηθεί ότι θα προβεί σε νέες κινήσεις προκειμένου να υλοποιηθούν οι συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί στα κρίσιμα δύο θέματα με όση μεγαλύτερη ταχύτητα γίνεται.

Μάλιστα, την Τετάρτη αναμένεται να φτάσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει εκκρεμότητες δεδομένου ότι εφεξής κάθε μέρα θα πρέπει να παραδίδονται 1.480 θέσεις σε καταυλισμούς.

Οι εγκαταστάσεις αυτές θα μετατραπούν επί της ουσίας σε μόνιμα κέντρα φιλοξενίας ή κράτησης σύμφωνα με τους επικριτές της κυβέρνησης.

Το τετ α τετ με τον Καμμένο

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο για το θέμα Μουζάλα θα πραγματοποιηθεί, όπως όλα δείχνουν, την Τετάρτη.

Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού υπάρχει η εκτίμηση πως η κρίση που προέκυψε θα ξεπεραστεί χωρίς να χρειαστεί η «καρατόμηση» του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης όπως απαιτεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα